Jeni duke lexuar në: Teknologji Informacioni

Abonohuni:

Arti shqiptar si biznes

I ftuar: Genc Përmeti, producent

[shikoni]

Denaj: Çdo aset ta vëmë në shërbim të turizmit

Për Kandidaten për deputete me nr 4 për Partinë Socialiste, në Qarkun e Vlorës, Anila Denaj, çdo aset i kësaj zone duhet vënë në shërbim të zhvillimit të turizmit, duke…

Shërbimet konsullore në e-Albania, janë kryer rreth 436 mijë aplikime për pasaportë dhe kartë ID

Rreth 436 mijë aplikime online janë kryer në e-Albania për pasaportë dhe kartë ID, për shtetasit shqiptarë, që punojnë e jetojnë jashtë vendit. “E-Albania është zgjidhje edhe për ‘hallet’ e…

Denaj takim me operatorët turistike: Ta bëjmë Sarandën qytet me turizëm gjithëvjetor

Kandidatja me nr 4  për Qarkun e Vlorës, për Partinë Socialiste, Anila Denaj, zhvilloi një takim me operatorët turistike ku diskutuan mbi problematikat dhe avantazhet që ka qyteti i Sarandës.…

Të rinjtë shqiptarë drejt Silicon Valley-t

Disa të rinj shqiptarë të cilët kanë nisur start-up-et e tyre patën shansin të vizitojnë virtualisht nga afër “Silicon Valley-n” në SHBA. Përmes një projekti të përbashkët mes Agjencisë Kombëtare…

Denaj në Këshillin e Investimeve: Mbështetje për të nxitur zhvillimin e ndërmarrjeve inovatore drejt një të ardhmeje digjitale

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj, drejtoi mbledhjen e radhës së Këshillit të Investimeve, fokusi i së cilës ishte “Inovacioni në sipërmarrje, si një sfidë për rritjen e konkurrueshmërisë…

Fiskalizimi, Denaj: Lehtësohen transaksionet, raportim në kohë reale

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj zhvilloi një takim me përfaqësues të enteve publike në Shkodër, ku u shpreh se, objektiv është komunikimi i qasjes që ka qeveria shqiptare…

Denaj: Fiskalizimi, pjesë e revolucionit digjital të shërbimeve, përmirëson administrimin fiskal

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj së bashku me Drejtoreshën e Përgjithshme të Tatimeve, Delina Ibrahimaj, zhvilluan në Prefekturën e Vlorës në prani edhe të prefektit Flamur Mamaj, një…

Inovacioni, si çelës për rezistencën e biznesit përballë vështirësive

Kriza e shkaktuar nga COVID-19 tregoi se kompanitë që u përballën me mirë me të ishin ato që kishin investuar në inovacion dhe teknologji. Madje edhe ato që nuk e…

Biznesi i nënkontraktimit të shërbimeve në rritje, por nuk ka profesionistë

Biznesi i nënkontraktimit të shërbimeve është një nga elementet e tregut që ka njohur edhe zgjerimin më të madh vitet e fundit. Vitin e kaluar, Këshilli i Investimeve u ndal…

“Pengesë numri i kufizuar i profesionistëve”

Flet Armand Frangu, anëtar i Bordit Drejtues të Albanian ICT Association Sektori i IT në tre vitet e fundit ka regjistruar rritje të shpejtë, e mbështetur jo vetëm nga trendet…

“Rajoni më konkurrues se ne”

Intervistë me Blerind Mehmeti, Drejtor i Shitjeve në Computer and Copier Systems Lehtësimi i barrës fiskale tek shërbimet IT dhe specifikisht tek prodhimi i software që synon rritjen e eksportit…

“Nisma të përfshinte të gjithë sektorin”

Flet Ani Dino, Drejtore Menaxheriale pranë Sinteza Co Çdo lehtësi që mund t'i jepet sektorit të teknologjisë së informacionit shihet si pozitiv nga lojtarët e tregut, veçse nisma e fundit…

Gostia e IT, Shqipëria mund të përdoret si mini-parajsë fiskale

Qeveria shqiptare ka vendosur që të nxisë dy sektorë turizmin dhe teknologjinë e informacionit me lehtësi fiskale. Tatim fitimi për bizneset që prodhojnë programe është ulur nga 15% në 5%.…

“Reduktimi i tatimfitimit i paqartë”

Flet Grigor Joti, aksioneri kryesor i “Joti-Infosoft Group sh.p.k Reduktimi nga 15% në 5% për tatimfitimin tek prodhimi i software ka efekte pozitive, por nuk është gjithëpërfshirëse për të nxitur…

Lifestage, aplikacioni i ri i Facebook

Facebook do të rikthehet në origjinën e tij, në vitin 2004, kur erdhi si një platformë fotosh dhe biografish të studentëve të Harvardit. Rikthimi në kohë bëhet i mundur falë…

A mund të bëhet Shqipëria një qendër IT

Shqipëria ka mundësi të zhvillojë eksportin e shërbimeve të Teknologjisë së Informacionit, shërbimet e të cilave janë më të paguarat. Vendet e rajonit po injektojnë në ekonomitë e tyre miliona…

“Shqipëria, treg me interes”

Nga Laura Çela Konica Minolta Business Solutions, një kompani globale e teknologjisë dhe lider në ofrimin e shërbimeve në fushën e teknologjisë së informacionit, po rrit interesin e saj për…

Sa pak teknologji informacioni

"IDC Adriatics" publikon ecurinë e sektorit të teknologjisë së informacionit. Pritet rimëkëmbje modeste në 2011-n. Shqipëria me të ardhurat më të ulëta për frymë të teknologjisë në rajon dhe vetëm…