Jeni duke lexuar në: Telekomunikacion

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« November 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1* Statistikat e Kulturës all day
2 3
4 5 6 7 8* Të dhëna të pasqyrave financiare të bankave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10
11* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Rezultatet Paraprake të Anketës Strukturore të Ndërmarrjeve all day
12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Vjetari Statistikor all day
13 14* Treguesit Demografikë all day
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Teknologjia e Informacionit dhe Komunikimit në Familje all day
16 17
18* Tregtia e Jashtme all day
19* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
* Vjetari Statistikor Rajonal all day
23 24
25* Llogaritë financiare të sektorit të korporatave jo financiare dhe ekonomive all day
* Llogaritë financiare të të gjithë sektorëve all day
* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Llogaritë financiare të sektorit të qeverisë së përgjithshme all day
* Llogaritë financiare të sektorit jo rezident all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Llogaritë financiare të sektorit financiar all day
* Statistikat mbi të Ardhurat dhe Nivelin e Jetesës all day
26* Lëvizjet e Shtetasve all day
* Statistikat e Transportit all day
27* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Ekonomia dhe buxheti all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Bilanci sektorial i shoqërive të kursim-kreditit all day
* Agregatët monetarë all day
* Lejet e Ndërtimit all day
28 29 30* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
 

Kthesa e Plus

Kur filluan aktivitetin, në qershor të vitit 2009, drejtuesit e Plus Communication e dinin që nuk do ta kishin të lehtë. Konkurrenca në tregun e telefonisë celulare ishte ashpërsuar pas…

AKEP pranon pas tre vitesh: Tregu i celularëve është i dominuar dhe i bllokuar

Nga dhjetori 2014, ose janari 2015, Vodafone, AMC dhe Eagle do të duhet të ulin tarifat e terminimit në nivelin e 1.48 lekë/min. Ndërhyrje dhe në tregun e pakicës.. Pas…

AMC: Ora e licencës së re

Më 19 gusht, përfundon licenca 15-vjeçare e AMC-së, teksa kompania ka filluar procedurat për rinovimin e saj. Rastet e ngjashme në botë dhe modelet për vlerësimin e licencës së re……

Gara amerikane e celularëve

Shefi i T-Mobile, John Legere ka të ngjatë që të jetë shefi i kompanisë, pas bashkimit me Sprint Teksa kompania Sprint, operatori i tretë më i madh celular në SHBA,…

Interneti, tregu me rritjen më të fortë

Rritja më e madhe e penetrimit të internetit nëpërmjet telefonave të zgjuar dhe tabletave Shërbimi i internetit përbën tregun me rritjen më të fortë në sektorin e komunikimeve elektronike. Të…

Mal i Zi, “leksione” nga rregullimi i një tregu

Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare në Mal të Zi kujdeset vazhdimisht që të garantojë një treg të telefonisë celulare pa pozita dominuese, përmes vlerësimeve të hollësishme të situatës dhe…

Reagimi i AKEP: Raporti Cullen nuk reflekton qëndrimin e KE-së

Duke filluar që prej datës 27/04/2014, me një artikull të botuar në revistën “Monitor”, me titull “KE: AKEP nën influencë politike”, si dhe në ditët në vijim me shkrime të…

Ulen 19% investimet në telekomunikacione

Cullen: Albtelekom dominon telefoninë fikse. Po zëvendësohet me shpejtësi me shërbimet celulare/Shqipëria thyen rekordin negativ të investimeve të drejtpërdrejta në tregjet e komunikimeve elektronike Shqipëria shënon një tjetër rekord negativ…

Tregu i telefonisë jashtë kontrollit; a do të sensibilizohet Komisioni Parlamentar i Aktiviteteve Prodhuese?

Seanca dëgjimore në Kuvend: Operatorët ankohen të gjithë për dështimin e AKEP-it në rregullimin e tregut… Problematikat e tregut të telefonisë celulare (mbyllja e tregut, penetrimi absurd, pozita dominuese e…

Rekordi i Vodafone Albania

Mbyllja brenda vetes e operatorëve mobilë nuk është një dukuri vetëm shqiptare, por Vodafone Albania mban rekord botëror në këtë aspekt Agjencitë Rregullatore në shumë vende të botës kanë ndërhyrë…

“Mbyllja” e celularëve”

2013-a thelloi dukurinë e mbylljes së tregut të telefonisë celulare, apo efektin “Club”, me thirrjet jashtë rrjeteve që përbënin 2.9% të trafikut të Vodafone dhe 4.8% të trafikut të AMC-së,…

A do të ulen tarifat e celularëve për konsumatorët?!

AKEP ul tarifat e interkoneksionit të celularëve për shumicën. Për të parë nëse nga kjo lëvizje do të përfitojnë klientët fundorë, duhet pritur se si do të reagojë secili operator,…

Raporti: Tregjet konkurruese celulare me çmime më të ulëta dhe përfitime më të larta për klientët

ReWheel: Konsumatorët europianë në tregjet konkurruese paguajnë deri në 20 herë më pak se ata në tregjet e mbrojtura për të përdorur smartphones që konsumojnë të njëjtat apo më shumë të…

KE: AKEP nën influencë politike

Raporti i Komisionit Evropian për telekomunikacionet: Frekuencat për celularët dhe ndryshimet e bordit të AKEP me ndërhyrje politike Cullen International 2014: Vodafone dominon tregun, Autoriteti i Konkurrencës evidentoi shqetësimet por…

Autoriteti i Konkurrencës, “karton të verdhë” Vodafone

 Si nis hetimi, kërkesat e Vodafone për anulimin e procedurave, mosmarrja e angazhimeve dhe vendimi final, jo gjobë por rregullim tregu Pajtim Melani[1] Rregullat e lojës në treg mund të…

Anonimët me celular

Ngjarjet e fundit që kanë tronditur jo pak rendin dhe sigurinë publike nxorën në sipërfaqe një fenomen, që në fakt ka vite që sundon, atë të “lulëzimit” të tregut informal…

Kur mungon ndëshkimi!

Në rast se një kompani në treg shkel nenin 4 ose 9 të ligjit të konkurrencës (përkatësisht marrëveshjet e ndaluara dhe abuzim me pozitën dominuese), atëhere Komisioni i Konkurrencës vendos…

Kthesa e Eagle

Intervistë për revistën “Monitor” e Dr. Erkan Tabak, Drejtor i Përgjithshëm i ALBtelecom dhe Eagle Mobile Pas një tkurrjeje në vitin 2012, teksa kompania celulare Eagle u përball me konkurrencën…