Jeni duke lexuar në: Telekomunikacion

Abonohuni:

MONITOR EKONOMI 4. Qeveria shtrëngon rripat për buxhetin 2020. Në pikëpyetje, rritja ekonomike. Me pasaporta në duar për festat e nëntorit

Qeveria parashikon të mbledhë nga taksat që paguajnë bizneset dhe individët rreth 4 miliardë euro vitin e ardhshëm…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« November 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1* Statistikat e Kulturës all day
2 3
4 5 6 7 8* Të dhëna të pasqyrave financiare të bankave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10
11* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Rezultatet Paraprake të Anketës Strukturore të Ndërmarrjeve all day
12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Vjetari Statistikor all day
13 14* Treguesit Demografikë all day
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Teknologjia e Informacionit dhe Komunikimit në Familje all day
16 17
18* Tregtia e Jashtme all day
19* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
* Vjetari Statistikor Rajonal all day
23 24
25* Llogaritë financiare të sektorit të korporatave jo financiare dhe ekonomive all day
* Llogaritë financiare të të gjithë sektorëve all day
* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Llogaritë financiare të sektorit të qeverisë së përgjithshme all day
* Llogaritë financiare të sektorit jo rezident all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Llogaritë financiare të sektorit financiar all day
* Statistikat mbi të Ardhurat dhe Nivelin e Jetesës all day
26* Lëvizjet e Shtetasve all day
* Statistikat e Transportit all day
27* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Ekonomia dhe buxheti all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Bilanci sektorial i shoqërive të kursim-kreditit all day
* Agregatët monetarë all day
* Lejet e Ndërtimit all day
28 29 30* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
 

Konkurrenca artificiale e celularëve

Viti 2012 shënon zhvillime interesante, në dukje pozitive për kompanitë dhe konsumatorët. Si kanë ndryshuar raportet, të ardhurat, sa flasim dhe problemet e konkurrencës Afro 13 vjet nga ofrimi i…

Eagle dhe Albtelecom vijnë me ‘one stop shop’

Intervistë me z. Aleksandër Kadiqi, Drejtor i Grupit të Shitjeve dhe Zv/Drejtor i Përgjithshëm i ALBtelecom ALBtelecom dhe Eagle Mobile së fundmi janë bashkuar në një kompani të vetme dhe…

Celularët – Semafori i kuq ndal konkurrencën

Kur në treg operojnë katër kompani celulare, sërish vërehen pozita dominuese, duke ngritur “mure” penguese ndaj përdoruesve/konsumatorëve të zgjedhin lirshëm se sa dhe si të komunikojnë Rreth një vit e…

Shqipëria e madhe e celularëve

Sipas censusit të fundit, jemi rreth 2.8 milionë banorë, por kemi aktivë 5.3 milionë numra celularë. Shifrat në detaje mbi thirrjet, peshën e kompanive, sa flasim dhe konkurrenca Numri i…

Precedenti në Francë: Si abuzuan operatorët e mëdhenj me pozitën dominuese

Autoriteti i Konkurrencës në Francë ka gjobitur “Orange” dhe SFR me një shumë totale prej 183 milionë eurosh për zbatimin e praktikave antikonkurruese në sektorin e telefonisë së lëvizshme. Autoriteti…

PLUS: Investimi mbetet prioritar

Kompania deklaron rritje 300% të xhiros në vitin 2012 Për operatorin më të ri të telefonisë celulare, PLUS, 2012-a ishte viti i dytë i plotë i aktivitetit. Ky vit përkoi…

Së shpejti televizion nëpërmjet linjës së telefonit fiks

Intervista për “Monitor” e z. Erkan Tabak, Zëvendësdrejtor i Përgjithshëm dhe Drejtor i Grupit të Financës në ALBtelecom dhe Eagle Mobile 2012-a ka qenë i vështirë për bizneset, të mbërthyera…

Etja për para në buxhet penalizon tregun

Në vitin e tretë të shërbimit të avancuar 3G, vetwm 7% e abonentëve e përdorin atw, për shkak të kufizimit të tregut dhe kostos së lartë. Megjithatë, AKEP vijon ta…

Licenca- 3G – Pazar në dëm të konsumatorëve

Qeveria insiston t’u shesë operatoreve mobile të licencuar së fundmi dy licencat e mbetura me çmim të lartë dhe në këtë mënyrë me shume gjasa do të vonojë akoma liberalizimin…

“Plus”, fokusi tek inovacioni

Intervistë me znj. Floreta Zhulali, drejtore e divizionit të Marketingut në “Plus Communication” Ka qenë i dukshëm agresiviteti i kompanisë më të re celulare, “Plus”, gjatë pjesës së parë të…

Dy licenca njëherësh

AKEP ka nisur konsultimet me shoqëritë telefonike PLUS dhe “Eagle Mobile” për të testuar sa vlejnë realisht licencat për shërbimin e avancuar të komunikimit, 3G Ministria e Inovacionit dhe Autoriteti…

Xhungla e internetit

Në treg operojnë rreth 70 operatorë, nga të cilët 12 bëjnë “zhurmë” dhe shumë shpejt, mund të mbeten vetëm 4-5. Çfarë po ndodh me tregun super të liberalizuar dhe tarifat-flluska…

3G: Ngrin licenca, vijon “monopoli”

Autoritetet shkelin rregulloren e BE-së për monopolet dhe kostot e larta   Ndërsa qeveria ka ndërmarrë kohët e fundit nismën "Shqipëria Digitale" është përqendruar në internetin në postë dhe atë…

Pasiguria vonon licencën e tretë

Tenderi i fundit për shërbimin 3G, i cili dështoi, tregoi qartë se qeveria nuk e kishte kalkuluar mirë tregun. Edhe pse kanë kaluar tri javë, AKEP tregohet i kujdesshëm, kurse…

Celularët: Gara e ashpër e 2011-s

Në një treg ku konsumatorët po u gëzohen tarifave të leverdisshme, kompanitë celulare kanë ashpërsuar konkurrencën, duke marrë nga “torta” e njëri-tjetrit, teksa ky biznes ka hyrë në një cikël…

Celularët: Gara e ashpër e 2011-s

Në një treg ku konsumatorët po u gëzohen tarifave të leverdisshme, kompanitë celulare kanë ashpërsuar konkurrencën, duke marrë nga “torta” e njëri-tjetrit, teksa ky biznes ka hyrë në një cikël…

AMC: Po përshtatemi me realitetin e ri

Intervistë me z.Dimitris Blatsios, Drejtor Ekzekutiv i AMC Si e vlerësoni performancën e tregut të telekomunikacionit gjatë 2011-s? Të dhënat tregojnë rënie me 3.5% të të ardhurave vjetore. Pse ka…

Vodafone: Fluksi i të ardhurave të reja do të vijë nga të dhënat

Intervistë me drejtorin e Përgjithshëm të “Vodafone Albania”, Haris Broumidis Si e vlerësoni ecurinë e tregut të telekomunikacioneve gjatë vitit 2011 dhe pritshmëritë për vitin 2012?   Pas shumë vitesh…