Jeni duke lexuar në: Transport

Abonohuni:

MONITOR EKONOMI 4. Qeveria shtrëngon rripat për buxhetin 2020. Në pikëpyetje, rritja ekonomike. Me pasaporta në duar për festat e nëntorit

Qeveria parashikon të mbledhë nga taksat që paguajnë bizneset dhe individët rreth 4 miliardë euro vitin e ardhshëm…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« November 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1* Statistikat e Kulturës all day
2 3
4 5 6 7 8* Të dhëna të pasqyrave financiare të bankave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10
11* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Rezultatet Paraprake të Anketës Strukturore të Ndërmarrjeve all day
12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Vjetari Statistikor all day
13 14* Treguesit Demografikë all day
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Teknologjia e Informacionit dhe Komunikimit në Familje all day
16 17
18* Tregtia e Jashtme all day
19* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
* Vjetari Statistikor Rajonal all day
23 24
25* Llogaritë financiare të sektorit të korporatave jo financiare dhe ekonomive all day
* Llogaritë financiare të të gjithë sektorëve all day
* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Llogaritë financiare të sektorit të qeverisë së përgjithshme all day
* Llogaritë financiare të sektorit jo rezident all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Llogaritë financiare të sektorit financiar all day
* Statistikat mbi të Ardhurat dhe Nivelin e Jetesës all day
26* Lëvizjet e Shtetasve all day
* Statistikat e Transportit all day
27* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Ekonomia dhe buxheti all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Bilanci sektorial i shoqërive të kursim-kreditit all day
* Agregatët monetarë all day
* Lejet e Ndërtimit all day
28 29 30* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
 

Ngricat, gazi shtrenjtohet 20%

Çmimi i gazit të lëngshëm pritet të rritet deri në 20% gjatë kësaj jave. Lajmi konfirmohet nga importuesit e gazit në vend, të cilët pritet ta reflektojnë shtrenjtimin në ditët…

Odiseja e Malev

  Kompania ajrore hungareze “Malev”, e cila mbylli fluturimet më 3 shkurt, ka nisur rimbursimin për biletat e prenotuara. Cilat do të jenë kompanitë që do të “rrëmbejnë” 3.9% të…

Makinat- Dhjetëfishohen pronarët e “rinj”

Ligji për taksat e reja të mjeteve ka rritur me shifra të konsiderueshme regjistrimin e mjeteve të përdorura     Viti 2011 do të mbahet mend si periudha kur tregu…

Dalin nga qarkullimi makinat e vjetra

Hyn ne fuqi udhezimi per zbatimin e ligjit per taksat e reja te makinave. Hiqet dogana, mbetet TVSH-ja. Skema dhe koeficientet per makinat e prodhimit deri ne 25 vjet. I…

Makinat, krizë dhe ndotje

Katër ditë pas hyrjes në fuqi të ligjit për importin e makinave të përdorura, tregu efektet janë ndjerë kudo. Koncesionarët po shkojnë drejt krizës, ndërsa mjedisi po ndotet më shumë…

Karburantet çmimi, mes Lindjes dhe Perëndimit

Europa, e lodhur nga kriza e vazhdueshme dhe me ndikime negative në konsum, kurse vendet arabe me konfliktet gjeopolitike janë duke turbulluar tregjet mbi parashikimin e "arit të zi". Duke…

Avantazhet që erdhën nga kriza

Një vit jo shumë i favorshëm për transportin e mallrave, veçanërisht për atë të realizuar në rrugë tokësore. Efekte pozitive ka sjellë rruga me Kosovën dhe kriza në Greqi për…

Rruga me pengesa

Rritja e volumeve tregtare po shtonedhe më shumë të ardhurat në tregun e transportit ndërkombëtar. Kompanitë e transportit kanë rritur të ardhurat, por kanë ulur fitimet, si pasojë e konkurrencës…

Rigjallërimi i transportit

Pas një rënieje të lehtë dy muajt e parë të këtij viti, operatorët që kryejnë transportin e mallrave (import - eksport) flasin për rritje deri në 10%, gjatë muajit prill,…

Vit i vështirë për transportet

Sa po preket kompanitë që realizojnë shërbimet e transportit të mallrave në vend nga kriza ekonomike globale. Efektet nga rënia e eksporteve dhe planet për t´u bërë me eficienteSektori i…

Autostradat e detit

Rritja e marrëdhënieve ekonomike të zonës europiane dhe mesdheut, që sipas Komunitetit Europian do të sjellë brenda vitit 2010, një dyfishim të kërkesës aktuale në lidhje me transportin detar nga…

“Vizat” rrisin 40% autobusët drejt Greqisë

Muajt e nxehtë të verës kanë rritur me shpejtësi transportin e udhëtarëve në vend. Fakti konfirmohet nga të dhënat e kompanive të këtij sektori, që nga autobusët dhe deri te…