Bizneset e mëdha duhet të dorëzojnë inventarët deri në 10 janar

31/12/2020 10:01 AM 2 komente

Fillimi i çdo viti është i ngarkuar për të gjithë ekonomistët, sidomos atyre që punojnë për bizneset e mëdha, pasi duhet të bëjnë mbylljet e vitit që u la pas. Deri në 10 janar ata duhet të përfundojnë inventarin e 2020-s.

Administrata Tatimore ka njoftuar tatimpaguesit se në zbatim të detyrimit për mbajtjen e të dhënave sipas kreut të VI –të Ligjit Nr. 9920, datë 19.05.2008 “Për Proçedurat Tatimore në RSH” i ndryshuar, si tatimpagues i regjistruar me përgjegjësi tatimore për Tatimin mbi Fitimin”, paraprakisht përgatitjes së pasqyrave financiare të vitit 2020, ju rikujtojmë se ju duhet të përgatisni  inventaret e mallrave, materialeve dhe inventarët e mjeteve kryesore (AQT) të datës 31.12.2020.

Të dhënat e regjistrimit duhet të përmbajnë zërat si më poshtë:

Ky informacion duhet të dorëzohet pranë DTM-së brenda dates 10.01.2021 në formë shkresore, i firmosur dhe i vulosur nga përfaqësuesi i shoqërisë ose të ngarkohet elektronikisht në sistemin e tatimeve e-Filing, në rubrikën “Çështjet e mia”.

2
Komente

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
OrnelaJoana Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Joana
Guest
Joana

Ku gjendet ky njoftim ne faqen e tatimeve? Ju lutem me ndihmoni me link-un