Video News Monitor

Bizneset me normat më të ulëta të fitimit. Problemet dhe mundësitë

06/11/2020 10:13 PM 0 komente

Modeli i zhvillimit në tri dekadat e fundit ka qenë parazitar, duke promovuar dhe mbështetur biznese që kanë fitime të larta e të lehta, të cilat nuk i kanë sjellë vlerë të shtuar ekonomisë dhe as kanë nxitur investimet produktive. Një dëshmi e qartë e kësaj tendence është renditja e 200 kompanive më të mëdha sipas fitimeve për vitin 2019, një publikim i përvitshëm i Revistës Monitor.

Sipërmarrjet e industrisë përpunuese rezultojnë me fitime minimale dhe nivel të ulët të qarkullimit vjetor, duke mbetur të vogla dhe pa investime domethënëse. Më pak fitime, do të thotë më pak investime, që në afat të mesëm e fut ekonominë në një rreth vicioz të mungesës së produktivitetit, ndërsa konkurrenca nga jashtë sa vjen e shtohet edhe për shkak të hapjes së tregjeve. [lexoni]

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of