Bizneset në Bullgari kundër ndryshimeve në sistemin e taksave 

19/10/2020 4:20 PM 0 komente

Nuk është e pranueshme të ndryshohet një sistem funksional i taksave që siguron një buxhet të ekuilibruar.

Ky është pozicioni i Dhomës Bullgare të Tregtisë dhe Industrisë me rastin e reformave tatimore të propozuara nga Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari (CITUB). 

Në një situatë ekonomike të vështirë për t’u parashikuar dhe pritshmëritë për rënien e PBB-së mbi 7%, Dhoma Bullgare e Tregtisë dhe Industrisë pretendon se çdo ndryshim në sistemin e taksave mund të krijojë kaos midis bizneseve dhe qytetarëve dhe mund të ketë efekt negativ në mbledhjen e taksave. 

Disa ditë më parë, CITUB bëri disa propozime: një të ardhur minimale të patatueshme të barabartë me pagën minimale mujore, 15% taksë mbi të ardhurat e personave fizikë dhe juridikë dhe ulje të normës së TVSH-së nga 20% në 15%. Aktualisht, personat fizikë paguajnë 10% taksë mbi të ardhurat. 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of