Bizneset, si të marrin leje për punë pas orës 22:00

13/11/2020 10:19 AM 0 komente

Për të gjithë bizneset apo qytetarët që e kanë të domosdoshme të lëvizin pas orës 22:00 duhet të pajisen me “leje për punë dhe arsye të domosdoshme” në e-albania.

Pasi të futeni në e-albania (https://e-albania.al/ ), në fillim të faqesh ekzistojnë dy dritare:

Për qytetarët “Leje për dalje”

– për punë

– për arsye të domosdoshme

Për bizneset: “Leje qarkullimi për nevojat e subjekteve”

– për transportin e punonjësve

– ofrimin e shërbimeve të tyre

Leja është funksionale vetëm për punonjësit e bizneseve, që lejohen të ushtrojnë aktivitetin edhe brenda fashës orare 22.00-6.00, sipas akteve normative. Dhe për ata, që kanë nevoja specifike, si: vajtja në farmaci apo kujdesi ndaj një të moshuari.

Si të aplikoni për leje:

– Identifikohuni si qytetar në portalin e-Albania;

– Zgjidhni shërbimin “Leje për dalje”;

– Klikoni butonin “Përdor”;

– Përzgjidhni llojin e lejes që ju nevojitet;

-Ndiqni hapat e nevojshme sipas specifikës së lëvizjes që iu nevojitet:

Me makinë

Në këmbë

-Shkruani saktë datën dhe arsyen e lëvizjes

Klikoni: Dërgo dhe në moment, në adresën, me të cilën jeni regjistruar në e-albania, do të merrni e-mailin dhe sms konfirmuese.

Për bizneset, në e-Albania do të kërkoni shërbimin: “Leje qarkullimi për nevojat e subjekteve”

Leje për të ofruar shërbime apo për të transportuar stafin e tyre me itinerar strikt: shtëpi-punë-shtëpi

Mjafton të identifikoheni në e-Albania si biznes dhe të plotësoni me kujdes hapat e kërkuar dhe do të merrni lejen që legjitimon lëvizjen tuaj

Kujdes! Ruani emaili-et dhe sms-te konfirmuese për çdo lloj leje ose do të gjobiteni nga Policia e Shtetit!

Përjashtohen nga rregulli i aplikimit stafi shëndetësor punonjësit e shërbimeve në struktura kritike.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of