Biznesi, motivim dhe vleresim ne 4 nivele

22/04/2008 12:00 AM 0 komente

FacebookLinkedinTwitteremailPrint Nga Elona Gusmari   Si ne sektorin shteteror ashtu edhe ne privat, punonjesit u nenshtrohen nje sistemi vleresimi vjetor per mbarevajtjen e tyre ne pune. Sipas eksperteve te menaxhimit te burimeve njerezore ky vleresim ne pune bazohet ne arritjen e objektivave per çdo vend pune dhe ne aftesite kryesore qe nevojiten per te kryer detyrat. Ai mund te kategorizohet ne vleresime me pike, me nivele, si Shume Mire, Mire, Pergjithesisht mjaftueshem dhe Jomjaftueshem. Normalisht vleresimi kryhet nga eprori i […]

Për të lexuar artikullin e plotë abonohuni në Monitor Online

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of