Boris Johnson premton/ Në 100 ditë: Brexit, buxheti dhe ligje të reja

05/12/2019 9:15 AM 0 komente

Kryeministri britanik Boris Johnson u zotua të dorëzojë Brexit dhe një buxhet për uljen e taksave brenda 100 ditëve nga fitimi i zgjedhjeve të 12 dhjetorit, pasi ai zbuloi një listë të politikave, ku Partia e tij Konservatore do të dilte në ditët e para të një administrate të re.

Qëllimet e tjera të hershme përfshijnë një rishikim të mbrojtjes, më shumë fonde për shkollat ​​dhe prezantimin në Parlamentin e legjislacionit për imigracionin. Grupi  i Tories u përpoqën të kontrastojnë axhendën e tyre për qeverinë me tematikën e pasigurisë, që do të rezultojë nga një Parlament i varur – të cilën partia në fjalë e përshkroi në një deklaratë si “një mundësi shumë reale”.

“Në vetëm shtatë ditë kohë, populli britanik do të duhet të zgjedhë midis një qeverie me shumicë pune ose një Parlamenti tjetër të varur”, tha Johnson në një deklaratë. “Nëse ka një shumicë konservatore javën e ardhshme, Brexit të bëhet deri në fund të janarit. 2020 do të jetë viti që më në fund do të vendosim pas argumenteve dhe pasigurive për Brexit.”

Me një javë për të kaluar deri në votime, kryesia e Tories në votime është ngushtuar, megjithëse partia në pushtet ende kërkon rrugën për të fituar një shumicë. Një fitore e Johnson do ta bënte Brexit-in në fund të janarit një siguri të afërt, duke shkaktuar fazën tjetër – dhe më të komplikuar të negociatave për të penguar një marrëdhënie të re tregtare me Bashkimin Evropian – diçka që Kryeministri ka thënë se ai mund të bëjë deri në fund të vitit 2020.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of