Bosnjë-Hercegovinë, Banka Qendrore parashikon rritje të PBB me 3.4% në 2021-2022 

14/06/2021 1:44 PM 0 komente

Banka Qendrore e Bosnjës rishikoi parashikimin e rritjes së prodhimit ekonomik me 70 pikë bazë në 3.4% në vitin 2021, dhe me 40 pikë bazë në 3.4% në 2022, duke vënë në dukje rikuperimin e treguesve ekonomikë në tremujorin e parë. 

“Edhe pse fillimi i vitit 2021 është ndikuar nga kriza e koronavirusit, rritja e fortë e disa treguesve ekonomikë në tremujorin e parë, si prodhimi industrial dhe eksporti i mallrave, tregon se vendi do të ketë aktivitet ekonomik më dinamik në vitin 2021”, tha banka në një deklaratë. 

Banka uli parashikimin e inflacionit në vitin 2021 në 0.6%, nga parashikimi i mëparshëm prej 0.94%, dhe në 0.5% nga 1.31% në vitin 2022. 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of