Bosnjë-Hercegovinë/ Bashkëpunim në drejtim të investimeve

04/10/2019 11:59 AM 0 komente

Presidentja e Srpska, Zeljka Cvijanoviç, zhvilloi një takim me Mai Vu Minh, kryetarin e Bordit të Drejtorëve të grupit SAPA Thale, mbi bashkëpunimin e mundshëm në drejtim të investimeve të Vietnamit në Bosnjë-Hercegovinë.

Në takim, Presidentja tha se “Srpska është një vend i qëndrueshëm dhe me një pozicion strategjik pranë tregjeve të mëdha”. Ajo tha se “të gjithë partnerët që vijnë në vendin tonë janë të mirëpritur dhe do të gjejnë mbështetje të plotë nga qeveria e Srpska”.

Znj. Cvijanoviç u zotua se do të japë të gjithë ndihmesën e nevojshme dhe se do të bashkëpunojë më nga afër për t’i çuar marrëdhëniet tregtare dhe ekonomike midis Srpska, Bosnjë-Hercegovinës, Vietnamit dhe Europës në nivele të reja.

Këto takime u zhvilluan në kuadër të programit të “Bashkëpunimit dypalësh të Investimeve midis SAPA Thale Group dhe Qeverisë dhe Bizneseve kryesore të Bosnjë – Hercegovinës.

Fushat për bashkëpunimin në drejtim të investimeve përfshijnë financimin bankar, zhvillimin e teknologjisë së lartë, zhvillimin e infrastrukturës, transportin, pasuritë e patundshme, hoteleri – turizmin, bujqësinë, etj.

Presidenti i Bosnjë-Hercegovinës, Milorad Dodik, zëvendëskryeministri i Serbisë dhe ministri i Punëve të Jashtme, Ivica Dačić, u takuan edhe me Mai Vu Minh. Nga ana e tij, Mai Vu Minh, tha se potenciali tregtar i vendeve të Europës Jugperëndimore si Bosnjë-Hercegovina është shumë i madh dhe programi i bashkëpunimit për investime kontribuon në nxitjen e investimeve dhe bashkëpunimit tregtar jo vetëm ndërmjet Vietnamit dhe këtyre vendeve, por edhe vendeve të tjera.

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of