Bosnjë, ngadalësohet rritja në tremujorin e parë

31/08/2020 1:19 PM 0 komente

Rritja ekonomike e Federatës së Bosnjës u ngadalësua në 1.5% në tremujorin e parë të vitit 2020, nga 2% në tremujorin paraardhës, tha Agjencia e Statistikave me seli në Sarajevë (BHAS), sipas një raporti nga SeeNews.

Në tremujorin e parë të vitit 2019, Prodhimi i Brendshëm Bruto (PBB) u rrit me 3.4% në terma realë. Në terma të rregulluar sezonalisht, PBB u rrit me 0.6% në bazë të një krahasimi tremujor në janar-mars, pasi u rrit me 0.9% në tetor-dhjetor.

Shkalla më e madhe reale e rritjes së vlerës së shtuar bruto në tremujorin e parë të vitit 2020, u regjistrua në sektorin e bujqësisë, pylltarisë dhe peshkimit; sektorët e informacionit dhe komunikimit; dhe aktivitetet financiare dhe të sigurimit.

Federata është një nga dy entitetet autonome që formojnë Bosnjë-Hercegovinën. Tjetra është Republika Serbe.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of