Jeni duke lexuar në: Europa

Abonohuni:

Video Shifra & Fakte

Të ardhura rekord nga taksa e infrastrukturës

Teksa kryeqyteti po kthehet në një kantier ndërtimi, Bashkia e Tiranës ka mbledhur 44 milionë euro nga taksa e ndikimit në infrastrukturë

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« May 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
    1 2* Statistikat e Kulturës all day
3* Treguesit kryesorë makroekonomik all day
* Tregu i Punës all day
4 5
6 7 8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10* Të dhëna të pasqyrave financiare të bankave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Shqipëria në Shifra all day
11 12
13* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
14* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Treguesit Demografikë all day
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Diplomimet në Arsimin Universitar all day
16 17* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
* Tregtia e Jashtme all day
18 19
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22* Shkaqet e Vdekjeve all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
* Dhuna ndaj Grave dhe Vajzave all day
25 26
27* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Statistikat e Transportit all day
28* Teknologjia e Informacionit dhe Komunikimit në Ndërmarrje all day
29* Produkti i Brendshëm Bruto Rajonal all day
30* Normat e interesit all day
* Huatë all day
* Lejet e Ndërtimit all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Bilanci sektorial i shoqërive të kursim-kreditit all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Llogaritë Kombëtare sipas Sektorëve Institucional all day
31    

BQE nuk sheh ndryshim të parashikimeve ekonomike përpara takimit të qershorit

Ekonomia e eurozonës mbetet në rrugën e duhur me deklaratat e Bankës Qendrore Evropiane që parashikojnë një rritje më vonë këtë vit, tha kreu i politikave, Bostjan Vasle. BQE po…

Shpenzimet gjermane të konsumatorëve ‘tërheqin’ ekonominë nga stanjacioni

Konsumatorët e 'nxorrën' ekonominë më të madhe të Evropës nga stanjacioni në fillim të vitit, për shkak të rritjes më të madhe të shpenzimeve në pothuajse tetë vjet, rënies së…

Kompanitë më të mëdha të botës kërkojnë zyra në Evropën Lindore

Bumi i zyrave në Evropën Qendrore dhe Lindore, të nxitur nga paga më të ulëta dhe një ambient i favorshëm i talenteve lokale, ka marrë vëmendjen e investitorit më të…

Mashtrimet me kriptomonedhat trefishohen në një vit, 27 milion pound kosto totale për viktimat në Britani

Mashtrimet e investimeve që përfshijnë kriptomonedhat si bitcoin dhe tregtia në valutë të huaj janë trefishuar në një vit, me mesatarisht humbje prej 14,600 funte, sipas Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare…

OECD: Ekonomitë e zhvilluara kanë ende shumë punë për të bërë për të arritur Synimet e Zhvillimit të Qëndrueshëm

Me vetëm 11 vjet që kanë mbetur për të arritur Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm 2030, disa nga vendet më të avancuara ekonomikisht ende nuk kanë arritur objektiva në fushat…

Brexit ‘godet’ çmimet e shtëpive në pothuajse çdo lagje të Londrës

Dobësia e tregut të pronës në Londër u ekspozua më tej të hënën, me njoftimet e shitësve nën presion dhe ekspertët që paralajmërojnë kushte të vështira. Sipas pronarit të faqes…

Rritja e konsumit global të mishit po sjell përfitime të habitshme

Ndërkohë që afrikanët bëhen më të pasur, ata do të konsumojnë më shumë mish, do të jetojnë më gjatë dhe shëndetshëm   Gjërat ishin ndryshe 28 vjet më parë, kur…

Sulmi i teknologjisë mbi bankat

Përçarja dixhitale ka përfshirë së fundmi edhe bankat   Në dy dekadat e kaluara, njerëzit në mbarë botën kanë qenë dëshmitarë të faktit sesi shërbime të ndryshme dixhitale kanë transformuar…

Bankat britanike përballen me problematikën nën hetim të hendekut gjinor të pagave

Bankat më të mëdha në Britani janë ndër shkelësit më të këqij në pagimin e grave më pak se meshkujt dhe përballen me hetimin për të shpjeguar veten, sipas Nicky…

Ukraina zgjeron sanksionet ndaj Rusisë

Qeveria e Ukrainës vendosi të zgjerojë sanksionet ekonomike ndaj Rusisë, raporton Anadolu Agency (AA). Këshilli i Ministrave ka miratuar "vendimin për ndryshime në listën e mallrave të prodhuara në Rusi…

May do të sjellë marrëveshjen e Brexit në fillim të qershorit

Theresa May, kryeministrja e Britanisë, mund të vendosë një datë për përballjen e saj të fundit të Brexit, duke premtuar të sjellë marrëveshjen e saj në Parlament në fillim të…

Britania rrezikon ‘krizën e kapitalizmit’ për shkak të pabarazisë në rritje

Britania rrezikon të ndjekë Shtetet e Bashkuara në drejtim të rënies së jetëgjatësisë dhe pagave të ulëta për pjesën më pak të arsimuar të popullatës, nëse shkaqet e pabarazisë nuk…

Në Evropë, një milion vende vakante për mjekë, dentistë, infermierë deri në vitin 2020

Emergjenca mjekësore është shtrirë në një pjesë të mirë të shteteve evropiane. Komisioni Evropian, që në vitin 2012, kishte vlerësuar vështirësinë në gjurmimin e këtyre profesioneve në kontinentit të vjetër,…

Në ambientet e punës dominon ende “bota e projektuar për burrat”

Gratë shtatzëna kanë shumë vështirësi në lëvizje dhe këtë e dinë shumë mirë të gjitha ato gra që janë bërë nëna. Por kjo gjë, mesa duket nuk merret fare në…

Rritja e çmimeve të naftës mund të parandalojë rimëkëmbjen ekonomike botërore

Po rritet rreziku i një goditjeje të mundshme nga çmimet e naftës   Pesimizmi që mbizotëronte në ekonominë botërore në fillim të këtij viti, është rritur në javët e fundit,…

Gjigantët e prodhimit të makinave, optimistë për makinat elektrike

Nga GM dhe Geely te Mitsubishi dhe Mercedes, gjigantët e kësaj industrie po planifikojnë prodhimin e makinave me bateri   Në vitin 1900, një në tre makina që lëviznin në…

Bitcoin rritet për herë të parë që nga nëntori, arrin 6 mijë dollarë

Bitcoin është rikthyer në nivelin më të lartë që nga nëntori i 2018, me një vlerë mbi 6,000 dollarë. Kriptomonedha, e cila ka qenë në një udhëtim të lëkundur, nga…

Trump: Kina ‘prishi marrëveshjen’ në bisedimet tregtare me Shtetet e Bashkuara

Presidenti i SHBA, Donald Trump deklaroi se udhëheqësit e Kinës "e thyen marrëveshjen" që ai po negocionte me ta në tregti, duke shtrënguar retorikën e tij përpara negociatave, tashmë të…