Jeni duke lexuar në: Bota

Abonohuni:

Video Shifra & Fakte

Kriza Energjetike – Me sytë sërisht nga Qielli

Operatori i Sistemit të Shpërndarjes së Energjisë Elektrike (OSHEE) ka prokuruar rreth 100 mln euro pa TVSH për të blerë energji në tregun e lirë…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« May 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
    1 2* Statistikat e Kulturës all day
3* Treguesit kryesorë makroekonomik all day
* Tregu i Punës all day
4 5
6 7 8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10* Të dhëna të pasqyrave financiare të bankave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Shqipëria në Shifra all day
11 12
13* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
14* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Treguesit Demografikë all day
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Diplomimet në Arsimin Universitar all day
16 17* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
* Tregtia e Jashtme all day
18 19
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22* Shkaqet e Vdekjeve all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
* Dhuna ndaj Grave dhe Vajzave all day
25 26
27* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Statistikat e Transportit all day
28* Teknologjia e Informacionit dhe Komunikimit në Ndërmarrje all day
29* Produkti i Brendshëm Bruto Rajonal all day
30* Normat e interesit all day
* Huatë all day
* Lejet e Ndërtimit all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Bilanci sektorial i shoqërive të kursim-kreditit all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Llogaritë Kombëtare sipas Sektorëve Institucional all day
31    

Sulmi i teknologjisë mbi bankat

Përçarja dixhitale ka përfshirë së fundmi edhe bankat   Në dy dekadat e kaluara, njerëzit në mbarë botën kanë qenë dëshmitarë të faktit sesi shërbime të ndryshme dixhitale kanë transformuar…

Maqedoni e Veriut/ Ekonomia informale “vjedh” gjysmën e fitimeve të bizneseve

Biznesmenët ankohen se ekonomia e paligjshme vjedh madje gjysmën e kulaçit të kompanive që veprojnë sipas detyrimeve ligjore. Puna ilegale nuk është vetëm tek zejtarët ose bizneset më të vogla…

Bankat britanike përballen me problematikën nën hetim të hendekut gjinor të pagave

Bankat më të mëdha në Britani janë ndër shkelësit më të këqij në pagimin e grave më pak se meshkujt dhe përballen me hetimin për të shpjeguar veten, sipas Nicky…

Rritje e ndjeshme e numrit të turistëve të huaj në Turqi

Antalia, kryeqyteti i turizmit në Turqi me një popullsi prej 2,5 milionë banorësh mirëpriti në katër muaj e gjysmë të parë të vitit 2 milionë e 347 mijë e 152…

Ukraina zgjeron sanksionet ndaj Rusisë

Qeveria e Ukrainës vendosi të zgjerojë sanksionet ekonomike ndaj Rusisë, raporton Anadolu Agency (AA). Këshilli i Ministrave ka miratuar "vendimin për ndryshime në listën e mallrave të prodhuara në Rusi…

May do të sjellë marrëveshjen e Brexit në fillim të qershorit

Theresa May, kryeministrja e Britanisë, mund të vendosë një datë për përballjen e saj të fundit të Brexit, duke premtuar të sjellë marrëveshjen e saj në Parlament në fillim të…

Kompanitë në Maqedoni: Kemi nevojë për 180 mijë punëtorë

Ka marrë fund kohë e investimeve të huaja kur punësimet bëheshin në mënyrë masive. Në tregun e punës nuk ka më punëtorë me kualifikim të ulët, të cilët lehtë mund…

Britania rrezikon ‘krizën e kapitalizmit’ për shkak të pabarazisë në rritje

Britania rrezikon të ndjekë Shtetet e Bashkuara në drejtim të rënies së jetëgjatësisë dhe pagave të ulëta për pjesën më pak të arsimuar të popullatës, nëse shkaqet e pabarazisë nuk…

Turqi/ Eksporti i argjendarisë në muajin prill arriti në 258,9 milionë dollarë

Shoqata e Eksportuesve të Artikujve të Argjendarisë në Turqi (MIB), bëri të ditur se muajin e kaluar u bë një eksport prej 258 milionë e 862 mijë e 728 dollarë.…

Maqedoni e Veriut/ Ndihmat shtetërore, sipërmarrësit frikësohen të punojnë me shtetin

Informimi i dobët dhe frika nga inspektimet janë arsyet kryesore për mosaplikimin e kompanive të Strumicës për kulaçin në vlerë prej 70 milionë eurove që Qeveria sivjet ia ofron sektorit…

Në Evropë, një milion vende vakante për mjekë, dentistë, infermierë deri në vitin 2020

Emergjenca mjekësore është shtrirë në një pjesë të mirë të shteteve evropiane. Komisioni Evropian, që në vitin 2012, kishte vlerësuar vështirësinë në gjurmimin e këtyre profesioneve në kontinentit të vjetër,…

Rumania / Legjislacion për riatdhesimin e rezervave të arit

Parlamenti i Rumanisë ka miratuar legjislacionin për riatdhesimin e rezervave të arit që ndodhen në shtete të huaja. Sipas këtij ligji të ri, kërkohet kthimi i 91.5% rezervave të arit…

Spitalet rumune, në krizë

Fillojnë të ndihen efektet negative të emigracionit në vend Mijëra mjekë dhe infermierë janë larguar nga Rumania dekadën e kaluar, gjë kjo që ka çuar në mungesa të theksuara të…

Në ambientet e punës dominon ende “bota e projektuar për burrat”

Gratë shtatzëna kanë shumë vështirësi në lëvizje dhe këtë e dinë shumë mirë të gjitha ato gra që janë bërë nëna. Por kjo gjë, mesa duket nuk merret fare në…

Rritja e çmimeve të naftës mund të parandalojë rimëkëmbjen ekonomike botërore

Po rritet rreziku i një goditjeje të mundshme nga çmimet e naftës   Pesimizmi që mbizotëronte në ekonominë botërore në fillim të këtij viti, është rritur në javët e fundit,…

Mbijetesa e vështirë e Bosnjës

Së shpejti, qeveria e Bosnjë-Hercegovinës mund të ndryshojë, ose ndoshta kjo gjë nuk do të ndodhë. Tek e fundit, askush nuk e di. Tetorin e kaluar, vendi zhvilloi zgjedhjet e…

Gjigantët e prodhimit të makinave, optimistë për makinat elektrike

Nga GM dhe Geely te Mitsubishi dhe Mercedes, gjigantët e kësaj industrie po planifikojnë prodhimin e makinave me bateri   Në vitin 1900, një në tre makina që lëviznin në…

Bitcoin rritet për herë të parë që nga nëntori, arrin 6 mijë dollarë

Bitcoin është rikthyer në nivelin më të lartë që nga nëntori i 2018, me një vlerë mbi 6,000 dollarë. Kriptomonedha, e cila ka qenë në një udhëtim të lëkundur, nga…