Jeni duke lexuar në: Rajoni

Abonohuni:

Marrja e shtetësive nga shqiptarët në BE

390 mijë shqiptarë kanë marrë shtetësi në një prej vendeve të BE në 15 vitet e fundit, rekord në Ballkan. Kryesojnë Greqia dhe Italia. “Monitor” ka përpunuar…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« October 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1* Ekonomia në fokus all day
2 3 4 5 6
7 8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
11* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
12 13
14 15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16* Inovacioni i Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme në Shqipëri all day
17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19 20
21* Aksidentet Rrugore all day
22* Vjetari Statistikor Rajonal all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24 25* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
26 27
28* Ekonomia dhe buxheti all day
* Statistikat e Transportit all day
29* GFS/IMF- Statistikat Financiare të Qeverisë (përfundimtar) all day
* Buletini i statistikave fiskale të qeverisë all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Tabelat e Burim Përdorimeve dhe Input-Output në Shqipëri all day
30* Depozitat all day
* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Kredia për ekonominë all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Huatë sipas rrethit all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat sipas rrethit all day
31* Ekonomia në fokus all day
* Buletini i Borxhit Publik dhe Regjistri i Borxhit Publik all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Turizmi në Familje all day
     

Maqedoni e Veriut/ Ndotja e ajrit, 15 milion denarë subvencione për peleta

Ministria e Ekonomisë ndau 15 milion denarë për subvencione për blerjen e stufave me peleta. Paratë janë të destinuara për kategoritë e rrezikuara sociale, por këtë herë shteti uli subvencionet…

Aeroportet e Stambollit gjatë verës pritën rreth 29 milionë pasagjerë

Në periudhën qershor-gusht aeroportet e Stambollit kanë mirëpritur 28 milionë e 728 mijë e 812 pasagjerë. Sipas të dhënave të Drejtorisë së Përgjithshme të Administrimit të Aeroporteve Shtetërore (DHMI) numri…

Serbia do të përfundojë seksionin lindor të autostradës Korridori X deri më 31 tetor

Serbia planifikon të përfundojë pjesën lindore të Korridorit Pan-Evropian që lidh Nishin me kufirin bullgar deri më 31 tetor, tha ministria e infrastrukturës së vendit. "Kontraktuesi, ndërmarrja lokale, Integral, aktualisht…

Maqedoni e Veriut/ Rishikimi i buxhetit, më shumë para për Qeverinë, më pak për Kuvendin

Më shumë para për Qeverinë, më pak për Kuvendin. Kjo është parashikuar në rishikimin e buxhetit. I pyetur se për çfarë do të shpenzohen 32 milion euro shtesë në buxhetin…

Rumani, Deutsche Telekom do të shesë njësinë e telefonisë fikse tek Orange Romania

Deutsche Telekom ka marrë miratimin e shtetit për të shitur njësinë e telefonisë fikse, ish-Romtelecom, tek Orange Rumania, shkruan Economyica.net. Miratimi nga pushteti vendor, i cili ka rreth 45,99% të…

Serbi, BERZH mbështet Qendrën e Kontaktit për Kontrollin e Biznesit

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) po planifikon të mbështesë krijimin e një qendre të centralizuar kontakti për raportimin e problemeve dhe parregullsive në inspektimet e biznesit në Serbi.…

Rajon Reuters: Monedhat e pjesës më të madhe të vendeve të EQL-së do të jenë në nivele të forta kundrejt euros

Monedhat kryesore të shteteve të Europës Qendrore do të forcohen kundrejt euros gjatë 12 muajve të ardhshëm, por kjo do të varet kryesisht nga qëndrueshmëria e tregjeve globale dhe shpërndarja…

Pse protestojnë rumunët

Asnjë vend i Bllokut Lindor nuk i dha fund epokës komuniste në mënyrë më brutale dhe më vendimtare sesa Rumania, ku diktatori Nicolae Ceausescu dhe gruaja e tij, Elena, u…

Bullgari, sipërmarrësit, të interesuar për të hyrë në tregun e Azerbajxhanit

Zyrtarët e Azerbajxhanit dhe Bullgarisë kanë shkëmbyer mendime mbi mundësinë e zgjerimit të marrëdhënieve ekonomike, si dhe çështjeve të tjera të interesit të ndërsjellë. Ministri i Ekonomisë së Azerbajxhanit, Shahin…

Sektori turk i automobilistikës arriti eksport në vlerë 13 miliardë dollarë

Në Turqi, gjatë periudhës janar-qershor në 170 vende janë eksportuar makina në vlerë 13 miliardë dollarë, në vendin e parë në shitjet jashtë vendit ndodhen vendet e shquara evropiane të…

Bullgari, depozitat e larta të kompanive, me norma negative interesi

Problemi i normave negative të interesit ndikon drejtpërdrejti negativisht në biznesin në vendit tonë. Mbi një vit, bankat e mëdha në Bullgari kanë pranuar depozitat e larta të kompanive kundrejt…

Bullgari, prodhuesi kinez Alfa Bus (autobusët elektrikë) shfaq interes

Prodhuesi i parë kinez, i certifikuar i autobusëve elektrikë nga BE-ja Alfa Bus, vizitoi Bullgarinë me ftesë të ministrit të Ekonomisë, Emil Karanikolov. Të dyja palët diskutuan në detaje mundësitë…

Serbi/ Minierat me jone litiumi, më të mëdhatë në Europë

Minierat me jone litiumi në Serbi janë vlerësuar si më të mëdhatë në Europë dhe oreksi i pangopshëm për bateri litiumi ka bërë që grupi Rio Tinto të kryejë një…

Recesioni europian? Kompanitë kroate drejt tregjeve aziatike dhe atyre afrikane

Siç shkruan Adriano Milovan për Novac, eksportuesit kryesorë kroatë po ndjekin me vëmendje të madhe shenjat e ngadalësimit në ekonominë europiane, veçanërisht atë gjermane dhe italiane, dhe po përgatiten për…

Maqedoni e Veriut/ Ulet TVSH-ja për makinat e reja dhe të përdorura

Tatimi i vlerës së shtuar për automjetet e importuara mund të ulet nga 18 në nën 5%, por vetëm për një periudhë të kufizuar. Kjo u konfirmua nga qeveria sot…

Turqi/ Eksporti i makinerive arriti në 11,6 miliardë dollarë në 8 muaj

Kreu i unionit të eksportuesve të makinerive, Kutllu Karaveliollu (Kutlu Karaveliğlu) në një komunikatë me shkrim bëri të ditur se vendi ku sektori turk i makinerive dhe pajisjeve mekanike ka…

Maqedoni e Veriut/ Ende në pritje për rritjen e pagesës minimale

Sa do të jetë dhe kur mund të pritet rritje e paralajmëruar e pagës minimale, mbetet sekret për opinionin. Bisedimet që Qeveria i zhvillon me punëdhënësit, sindikatat dhe Odat edhe…

Rumania do të hapë tenderin 700 mln euro për terminalin e ri të aeroportit të Bukureshtit

Rumania do të nisë një tender për një kontratë 700 milion euro (772 milion dollarë) për ndërtimin e një terminali të ri në Aeroportin Ndërkombëtar Henri Coanda të Bukureshtit, tha…