BQE po vlerëson gjashtë banka bullgare, rezultatet publike në korrik 2019

14/11/2018 7:42 AM 0 komente

Banka Qendrore Evropiane tha se do të ndërmarrë një vlerësim gjithëpërfshirës të gjashtë bankave në Bullgari, si pjesë e procesit të krijimit të bashkëpunimit të ngushtë për mbikëqyrjen me bankën qendrore të vendit.

BQE do të testojë katër huadhënësit më të mëdhenj në Bullgari për sa i përket aseteve – UniCredit Bulbank, DSK Bank, Banka e Bashkuar Bullgare (UBB) dhe Banka e Parë e Investimeve (Fibank) dhe Investbank, thoshte ECB në një deklaratë, raporton SeeNews.

Vlerësimi i gjashtë bankave përfshin një rishikim të cilësisë së aktiveve dhe një test stresi.

“Vlerësimi do të fillojë në nëntor 2018 dhe rezultatet e saj agregate dhe bankare nga bankat pritet të publikohen në korrik 2019. Data e ndërprerjes për ushtrimin do të jetë 31 dhjetor 2018,” tha BQE.

Ministria e financës e Bullgarisë tha muajin e kaluar se kishte dërguar një kërkesë për bashkëpunim të ngushtë me BQE mbi mbikëqyrjen bankare si pjesë e angazhimeve të vendit të marra në një letër qëllimi për pjesëmarrje në ERM II, dhomën e pritjes së euros. Bullgaria synon të hyjë në një mekanizëm për bashkëpunim të ngushtë dhe ERM II në të njëjtën kohë.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of