Britani/ Leave Vote gjobitet për tejkalim shpenzimesh ligjore

17/07/2018 9:56 AM 0 komente

“Vota e Largimit (Leave Vote)” është gjobitur 61,000 funte dhe i raportuar policisë nga Komisioni Zgjedhor, pasi mbikëqyrësi gjeti “dëshmi të rëndësishme” të koordinimit me një grup tjetër të fushatës, BeLeave.

Vëzhguesi tha se kishte akorduar gjoba ndëshkuese në Lirimin e Votave sepse tha se grupi kishte refuzuar të bashkëpunonte plotësisht me hetimin dhe nuk pranoi të intervistohej. Shefi ekzekutiv i saj, Matthew Elliott, kishte pohuar më parë se ishte Komisioni Zgjedhor që kishte refuzuar të bashkëpunonte.

Raporti i shumëpritur i Komisionit tha se kishte gjetur prova që BeLeave kishte shpenzuar më shumë se 675,000 pound me firmën e të dhënave Agregate IQ të koordinuar me Vote Leave, e cila duhet të ishte deklaruar nga grupi i fushatës Brexit.

Leave Vote i ishte fushata zyrtare e caktuar për Britaninë që la BE-në gjatë referendumit të drejtuar nga Boris Johnson dhe Michael Gove, është evidentuar që tejkaloi limitin e shpenzimeve ligjore prej £ 7 milion me pothuajse 500,000 paund.

Darren Grimes, themeluesi i BeLeave dhe zyrtari i votimit David Halsall janë raportuar në polici. Leave Vote është gjobitur me 61,000 paund dhe Grimes 20,000 paund.

Komisioni tha se kishte ndarë dosjet e hetimit me policinë metropolitan, për të hetuar nëse ndonjë vepër tjetër ishte kryer jashtë kompetencës së mbikëqyrësit.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of