Britania tani kërkon që biznesi të tregojë zinxhirin e furnizimit përpara Brexit

11/05/2018 8:28 AM 0 komente

Qeveria e Britanisë së Madhe u ka kërkuar grupeve të biznesit që të tregojnë, përmes një harte të specifikuar, zinxhirët e tyre të furnizimit, për të përcaktuar kështu zonat e ekonomisë më të rrezikuara nëse Brexit imponon kosto shtesë të tregtimit mbi eksportuesit, thanë dy njerëz të njohur me këtë çështje sipas Bloomberg.

Një nga burimet shprehu shqetësimin se tashmë ka kaluar shumë kohë që qeveria të kërkojë të dhënat. Kanë mbetur vetëm 10 muaj derisa vendi formalisht të lë Bashkimin Evropian dhe kabineti i Kryeministres Theresa May – dhe në të vërtetë Partia e saj Konservatore – ende po shtyn për çfarë lloj arsyej, formën doganore që do të ndjekë shteti pas divorcit.

Kursi që qeveria vendos që të përcaktojë se çfarë pengojnë eksportuesit dhe nëse është ende e mundshme që ato të tregtojnë me BE dhe me vendet e treta; Britania tani ka marrëveshje tregtare me anëtarët e bllokut.

Kërkesa e vonuar është projektuar për të ndihmuar ministrat dhe negociatorët e tregtisë, që të kuptojnë se cilat sektorë dhe kompani do të humbasin më së shumti, nëse largimi i Britanisë nga bashkimi doganor çon në rregulla të kushtueshme të produkteve, ku eksportuesit duhet të provojnë kosto shtesë të vlerës së produkteve të tyre.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of