Bullgari, ekonomia do të rritet me mbi 3% gjatë 2018

16/06/2018 10:02 PM 0 komente
TEMA TE NGJASHME:

Ekonomia e Bullgarisë do të rritet me 3 – 3.5% në 2018 dhe gjatë periudhës afatmesme, parashikojnë ekspertët ekonomikë nga Akademia Bullgare e Shkencave.

Sipas tyre, rritja e pritshme e ekonomisë së këtij vendi do të vijë kryesisht për shkak të rritjes së konsumit vendas, rritjes së eksporteve dhe investimeve.

Megjithatë, drejtori i Institutit për Kërkime Ekonomike në Akademinë e Shkencave të Bullgarisë, profesor Alexander Tasev, vuri në dukje se rritja e pritshme nuk është e mjaftueshme për Bullgarinë, e cila duhet të arrijë standardet e vendeve të BE-së.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of