Bullgari, Gazprom, marrëveshje 100 mln euro me Overgas  

19/02/2021 1:41 PM 0 komente

Gjiganti rus i energjisë Gazprom tha se ka arritur një zgjidhje përfundimtare të të gjitha pretendimeve dhe mosmarrëveshjeve me kompaninë bullgare Overgas Group, që përfshin, mes të tjerash, shitjen e aksioneve të Gazprom në Overgas Inc. 

Gazprom pret të marrë mbi 100 milionë euro (121 milionë dollarë) si pjesë e marrëveshjes, tha ajo në një deklaratë pa dhënë detaje të mëtejshme. 

Në fillim të këtij muaji, kompania e shpërndarjes së gazit natyror Overgas Mrezhi ra dakord për një financim kredie prej 117 milionë euro nga një sindikatë e pesë bankave – Banka Ndërkombëtare për Bashkëpunimin Ekonomik, UniCredit Bulbank, Raiffeisenbank Bulgaria, DSK Bank dhe Allianz Bank Bulgaria me bazë në Sofje. Financimi përfshin një hua 100 milionë euro me afat, një hua investimi 10 milionë euro dhe një linjë kredie me shumë qëllime me vlerë 7 milionë euro, sipas të dhënave në regjistrin tregtar. 

Gazprom tha vitin e kaluar se bordi i drejtorëve miratoi një vendim për të shitur 50% të interesit të saj të drejtpërdrejtë dhe të tërthortë në furnizuesin bullgar të gazit natyror Overgas për 15.5 milionë euro. 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of