Bullgari / Interesat për obligacionet qeveritare të sapoemetuara tregojnë shenja besimi

09/10/2020 10:01 PM 0 komente
TEMA TE NGJASHME:

Bullgaria emetoi bonot me interes 10-vjeçar dhe 30-vjeçar pikërisht në momentin e duhur. Vendet e tjera e bënë atë më herët dhe duhet të paguajnë norma më të larta interesi për obligacionet e tyre qeveritare.

Bullgaria duhet të paguajë 0.4% interes për obligacionet e saj me interes me 10 vjet dhe 1.4% interes për obligacionet qeveritare me interes 30 vjet, që është nën nivelet e inflacionit. “Kjo do të thotë se ne duhet të paguajmë një normë interesi negative për një bono me interes 30-vjeçar, ose me fjalë të tjera, besimi në Bullgari është i lartë”, komentoi për Bloomberg TV, Georgi Angelov, një ekonomist në Institutin Open Society.

Rendimenti i obligacioneve qeveritare është i krahasueshëm me rendimentin e obligacioneve në vendet me vlerësim më të lartë të kredisë sesa Bullgaria, tha ministri i Financave për BNR, pasi Bullgaria emetoi borxhin e ri të jashtëm.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of