Bullgari/ Ndër 30-40 vendet e para në botë, sipas treguesve ekonomikë

24/01/2020 10:01 PM 0 komente

Në vitin 2019, PBB-ja e Bullgarisë ishte 2.5 herë më e lartë se ajo e vitit 1987, që ka qenë një ndër nivelet më të mira, që nga koha e socializmit. Në krahasim me vitin më të keq që nga periudha e tranzicionit, në 1997-n, PBB-ja e vendit është 6 herë më e lartë, thotë Krassen Stanchev, themeluesi i Institutit për Ekonominë e Tregut. Nuk është e vërtetë që bullgarët shpenzojnë më shumë për ushqim në Bashkimin Europian.

Sipas statistikave kombëtare, shpenzimet familjare për ushqime përbëjnë 19.2% të konsumit të përgjithshëm, pasi përmirësimi në 20 vitet e fundit (2010 – 37.2%) është pothuajse i dyfishuar. Në vitin 2019, kostot e ushqimit në Rumani ishin 27.7%. Lituania dhe Estonia janë më keq, dhe situata në Hungari është e ngjashme me atë në Bullgari.

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of