Bullgari, ngadalësohet rritja ekonomike në tremujorin e dytë

08/09/2018 10:02 PM 0 komente

Sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave, rritja ekonomike e Bullgarisë u ngadalësua në tremujorin e dytë.

Prodhimi i Brendshëm Bruto ka rënë në 3.4% në krahasim me rritjen prej 3.6% që shënoi në tremujorin e mëparshëm.

Për sa u përket shpenzimeve, konsumi final u rrit 4.7% gjatë vitit dhe formimi i kapitalit fiks bruto me 4.4%. Eksportet dhe importet u rritën përkatësisht me 2.7% dhe 4.6%.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of