Bullgari/ Projektbuxheti 2021 parashikon deficit 3.9% të PBB-së 

09/11/2020 4:34 PM 0 komente

Projektbuxheti i Bullgarisë për vitin 2021, synon një deficit ekuivalent me 3.9% të Prodhimit të Brendshëm Bruto, tha Ministria e Financave. 

Prioritetet e projektbuxhetit 2021 janë politika e të ardhurave, arsimi, kujdesi shëndetësor, mbrojtja, politika sociale dhe pensionet, tha Ministria e Financave. 

Projektbuxheti parashikon masa me vlerë rreth 3 miliardë lev (1.8 miliardë dollarë / 1.5 miliardë euro) për të kompensuar për efektet e pafavorshme të pandemisë së koronavirusit. 

Në vitin 2021, të ardhurat e buxhetit parashikohen në 47.6 miliardë lev, ndërsa shpenzimet janë planifikuar në 52.5 miliardë lev. 

Ministria parashikon një deficit buxhetor prej 4.4% në vitin 2020. Në fund të shtatorit, Bullgaria zhvilloi një suficit buxhetor të barasvlershëm me 0.8% të PBB-së. 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of