Bullgari/ Rritet paga minimale

10/01/2020 10:01 PM 0 komente

Paga minimale do të rritet në 610 leva bullgare, duke filluar nga 1 janari i vitit 2020. Vlera e saj do të rritet me 50 leva bullgare ose 8.9% në krahasim me këtë vit, deklaroi qeveria.

Zhvillimi ekonomik, rritja e qëndrueshme e PBB-së, një rritje në numrin e të punësuarve dhe një rritje e raportuar e pagës mesatare kombëtare kontribuan në rritjen e pagës minimale në 610 leva bullgare.

Propozimi i pagës së re minimale në 610 leva bullgare do të ketë një efekt të dobishëm në kërkesën e brendshme, punësimin dhe mbi të gjitha në standardin e jetesës së një pjese të fuqisë punëtore me të ardhurat më të ulëta. Duke filluar nga 1 janari, paga minimale në orë do të jetë 3.66 leva bullgare.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of