Bullgaria do të sigurojë 185 mln euro për bizneset në muajt e ardhshëm

16/02/2021 11:41 AM 0 komente

Më shumë se 8,000 kompani që kanë aplikuar për mbështetje shtetërore, do të fillojnë të marrin një total prej 58 milionë eurosh nën Programin Operacional Inovacioni dhe Konkurrenca, tha ministri i Ekonomisë i Bullgarisë, Lachezar Borisov për BNR.

Nga ana tjetër, shteti ka ndihmuar tashmë 250,000 punonjës për të mbajtur vendet e punës sipas skemës së mbështetjes së pagave të nivelit 60/40. 14.5 milionë euro janë paguar për punonjësit në industritë e restoranteve, turizmit dhe transportit.

Në muajt e ardhshëm, gati 185 milionë euro do të ofrohen për bizneset në formën e ndihmës shtetërore, shtoi ministri Borisov. Në vitin 2020, PBB-ja e këtij vendi u ul me 4%, vijoi Lachezar Borissov. “Në vitin 2021, rritja ekonomike mund të kompensojë 80% të humbjeve të shkaktuara gjatë krizës”, tha ai.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of