Bullgaria renditet në vendin e 48-të në përballjen me COVID-19

22/06/2020 5:26 PM 0 komente

Bullgaria renditet në vendin e 48-të nga 200 vende gjithsej në një vlerësim gjithëpërfshirës të përballjes me epideminë e koronavirusit, i cili përfshin një vlerësim të efektivitetit të karantinës, nivelit të gatishmërisë dhe reagimit në kujdesin shëndetësor, ekonominë dhe veprimet e përgjithshme të qeverisë. Kjo listë është krijuar sipas analizës së Deep Knowledge Group.

Rezultatet synojnë të ndihmojnë njerëzit dhe qeveritë të marrin vendime të informuara që maksimizojnë përfitimet. Zvicra është tani vendi më i sigurt në botë për COVID-19.

Dhe Sudani është kombi më i rrezikshëm sipas një studimi masiv prej 250 faqesh ku renditen të gjitha arsyet. Edhe pse renditet e 9-ta në botë për numrin e të infektuarve (sipas Institutit Johns Hopkins – me gjithsej më shumë se 185 mijë të infektuar, 8770 të vdekur dhe 62 të infektuar sot), Gjermania renditet e dyta në listën e vendeve më të sigurta.

Gjithashtu ka pasur ndryshime të rëndësishme në renditjen e sigurisë gjatë muajve të pandemisë. Fillimisht, vendet që mund të reagonin shpejt ndaj krizave dhe kishin nivele të larta të gatishmërisë për emergjencë, u renditën më lart. Tani vendet me ekonomi të qëndrueshme po renditen më lart.

“Zvicra dhe Gjermania arrijnë pozicionet # 1 dhe # 2 në këtë studim të ri për shkak të rezistencës së ekonomisë së tyre, dhe falë mënyrave të kujdesshme me të cilat po përpiqen të lehtësojnë bllokimet dhe mandatet e ngrirjes ekonomike, duke u mbështetur në fakte shkencore, pa sakrifikuar shëndetin dhe sigurinë publike”, thuhet në studim.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of