Bursat evropiane dhe aksionet aziatike ‘fitojnë’

14/06/2013 10:54 AM 0 komente

Indeksi i kontratave të së ardhmes të aksioneve  evropiane fitoi dhe kapitalet e Azisë u ‘rigjallëruan’ pas iu drejtuan një korrigjimi, përpara se një raport parashikimi të tregojë se prodhimi industrial amerikan u zgjerua. Jen dhe won i Koresë së Jugut u forcuan, ndërsa metalet u rritën.

Kontratat e së ardhmes për indeksin Euro Stoxx 50 u rritën 0.4 për qind në Londër, duke treguar se treguesi referencë rajonal ka të ngjarë t’i japë fund humbjeve prej katër ditësh. Indeksi MSCI Asia Pacific fitoi 1.2 për qind, ndërsa Indeksi i kontratave të së ardhmes për Standard & Poor’s 500 ra 0.1 për qind pasi treguesi u rrit 1.5 për qind dje. Jen avancoi kundrejt të 16 homologëve të tij më të mëdhenj të grupit me përjashtim të won, i cili u rrit në 0.8 për qind kundrejt dollarit. Bakri shtoi 1 për qind, ndërsa rreziku i obligacioneve në Azi ra.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of