Çereku i familjeve bullgare përjetuan shkurtim të pagave për shkak të gjendjes së jashtëzakonshme

01/05/2020 10:00 PM 0 komente
TEMA TE NGJASHME:

Gati një e katërta e bullgarëve thonë se një anëtari të familjes së tyre i është ulur paga që nga 13 marsi, kur u shpall gjendja e jashtëzakonshme në të gjithë vendin, për shkak të pandemisë së koronavirusit (COVID-19), tregoi një sondazh i fundit.

28.4% e bullgarëve thonë se orari i punës së një anëtari të familjes është shkurtuar për shkak të krizës së COVID-19, tregon një studim i fundit nga agjencia e votimit AFIS, ku janë marrë në pyetje 2.081 të anketuar. Sondazhi u mbajt midis datave 11 dhe 13 prill. Rreth 24% e të anketuarve në sondazh thanë që një anëtar i familjes së tyre e merrte pagën me vonesë.

Të mërkurën, agjencia qeveritare e punësimit tha se niveli i papunësisë së regjistruar në Bullgari u rrit në 6.7% në mars nga 6.2% një muaj më parë, pas masave për të ndaluar përhapjen e sëmundjes së koronavirusit. Në fund të marsit, numri i të papunëve ishte 220.072, ose 17.572 më shumë se një muaj më parë.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of