Citroën C4, dëshirë për të mahnitur

23/11/2020 1:23 PM 0 komente

Le ta përsërisim së bashku: “jo të gjitha makinat janë njësoj”. Për fat të mirë ka nga ata që si C4 e re, kanë guximin ta përsërisin këtë. Me një dizajn të guximshëm që e projekton atë në krye të renditjes së modeleve më origjinale të vitit

 

Në bisedat në grup midis personave të brendshëm ndodh që të përzihen dizajnues, inxhinierë dhe profesionistë të tjerë të sektorit. Dhe shpesh ndodh që lidhja e njohurive dhe në disa raste e miqësisë, të kapërcejë pengesën e konfidencialitetit dhe të bëjë që dikush të diskutojë këtë apo atë çështje të lidhur plotësisht me industrinë. Shkëmbime që sigurisht, arrijnë kulmin kur del një model i ri. Aq më tepër nëse është veçanërisht e guximshme nga pikëpamja stilistike.

Tani shikoni fotot e Citroën C4 të ri dhe imagjinoni tingullin e WhatsApp dhe Telegram në versione të ndryshme. Një sërë tingujsh që mbuluan të gjithë spektrin e përsëritshëm rezultoi në të papërsëritshme dhe arriti kulmin kur një koleg iu afrua Pontiac Aztek. Diçka që Dan Neil (i vetmi gazetar i makinave që fitoi Pulitzer) në 2004 shkroi: “Kur qentë e shohin, lehin”.

Siç e vuri re dikush në atë pikë, duke provuar një shqyrtim më pak fisnor dhe provokues të pyetjes, mbase krahasimi më i përshtatshëm nuk duhet domosdoshmërisht të kërkohet në kujtimet tona më të këqija. Dhe, mbi të gjitha, i ndjekur nga një konkurrent shumë i ndryshëm si Toyota C-HR.

 

FRIKA NGA E NDRYSHMJA

Tani, pasi kemi bërë provën, si me njërin ashtu edhe me kombinimin tjetër, dalja në skenë e C4 të ri na vë përpara një pyetjeje ekzistenciale. Pse sa herë që del një makinë më origjinale se zakonisht, kemi reagime kaq primitive? Ndoshta është diçka që na përshkon thellë, e cila ka të bëjë me përgjigjen kafshërore të “luftës” ose daljes jashtë paketimit. Por, C4, të cilit do t’i kthehemi kur të publikohen karakteristikat e tij teknike, nuk kishte shumë alternativa.

Në botën e re të post-koronavirusit ku të gjithë grupet e mëdha do ta gjejnë veten duke vendosur strategji produkti në shumë marka me pak para, një ose dy platforma dhe tre motorë, e vetmja magji kundër njëtrajtshmërisë do të jetë pikërisht dizajni.

Mos na keqkuptoni: ne nuk po vendosim në ngrirje disa mësime të pastërtisë formale të dhëna nga njerëz si Pininfarina, Bruno Sawo ose Paul Bracq, as duke mohuar që në ato grupe fenerësh të pasme midis formave të parregullta, projektuesit mund të kishin shkuar pak më tej. Thjesht po themi që bërja e një fotokopje të dobët të një Peugeot-i ishte një rrezik më i madh.

Dhe që ne, vëzhguesit dhe kritikët e sektorit, duhet të zgjedhim se cilat beteja do të bëjmë: ose ngrihemi për shkak të nivelit të papërsëritshëm të ndjenjës së familjes, e cila do të rrafshojë gjithnjë e më shumë gjuhën stilistike, madje edhe duke sakrifikuar identitetet e markave individuale, ose ne e bëjmë kur qendra e stilit provon shtigje të reja dhe të guximshme. Për qëndrueshmëri dhe ndershmëri intelektuale, duhet të zgjedhim një nga të dyja.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of