Çmimet e prodhimit në Rumani rriten për të 6-in muaj radhazi 

19/07/2021 3:24 PM 0 komente

Çmimet e prodhimit në Rumani u rritën për muajin e gjashtë radhazi në maj, treguan të premten të dhënat nga Instituti Kombëtar i Statistikave.

Indeksi i çmimeve të prodhimit u rrit me 10.39% në bazë vjetore në maj, pas një rritjeje prej 7.89% në prill.

Çmimet në tregun e brendshëm u rritën me 10.41% në bazë vjetore në maj dhe tregu jo-vendas fitoi 10.36%. 

Midis grupeve kryesore industriale, çmimet për energjinë u rritën me 25.77% në bazë vjetore në maj.

Çmimet për mallrat e qëndrueshëm të konsumit u rritën me 6.14% dhe ato për mallrat e paqëndrueshëm të konsumit u rritën me 4.88%. 

Çmimet për mallrat e ndërmjetëm dhe ato kapitalë u rritën përkatësisht me 10.27% dhe 3.45%. 

Në bazë mujore, çmimet e prodhimit u rritën me 2.03% në maj. 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of