Coronavirus, jo vetëm punë e zgjuar: rreziku i pushimeve “të detyruara” për punëtorët në Lombardi dhe 14 provinca të tjera deri në 3 Prill

08/03/2020 12:26 PM 0 komente

Punëtorëve nga Lombardia dhe 14 provincave në zonën portokalli mund t’u kërkohet të shkojnë me pushime ose me leje të detyrueshme deri më 3 prill.

“Gjatë periudhës së qëndrimit në fuqi të këtij dekreti, punëdhënësve publikë dhe privatë u rekomandohet të japin leje të zakonshme ose pushime për të punësuarit”, sipas parashikimeve të dekretit, i cili u shpall të shtunën në darkë dhe parashikon izolimin e zonës së Lombardisë me synim frenimin e përhapjes së koronavirusit. Dekreti përfshin të gjithë Rajonin e Lombardisë dhe krahinat Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro dhe Urbino, Alessandria, Asti , Novara, Verbano-Cusio-OSSOLA, Vercelli, Padova, Treviso dhe Venecia.

Deri në 4 javë pushime

Dekreti që do të jetë në fuqi nga sot parashikon në fakt si masën e parë për të frenuar përhapjen e koronavirusit për të shmangur çdo lëvizje të personave fizikë që hyjnë dhe dalin nga territoret e zonës portokalli, si dhe brenda të njëjtave territore, përveç lëvizje të motivuara nga nevoja të vërtetuara të punës ose situata të domosdoshme apo arsye shëndetësore

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of