Denaj: Shqipëria angazhim maksimal kundër pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit

29/01/2021 5:55 PM 0 komente

Shqipëria në kuadër të luftës kundër pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit po bashkëpunon ngushtësisht më Departamentin Amerikan të Shtetit dhe Financial Service Volunteer Corps.

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj, mori pjesë në takimin e parë në kuadrin e asistencës teknike që Departamenti Amerikan i Shtetit do të ofrojë si angazhim i luftës kundër parandalimit të pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit.

Ky projekt nëpërmjet FSVC (Financial Services Volunteer Corps), e cila ka një përvojë të gjatë, do të mbështesë institucionet shqiptare. Në këtë takim i pranishëm ishte edhe Guvernatori Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, si dhe përfaqësues të Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare.

Ministrja Denaj gjatë fjalës së saj theksoi angazhimin e qeverisë shqiptare për zbatimin e plotë të rekomandimeve ndërkombëtare të FATF, si dhe rolin që ministria, Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve dhe Drejtoria e Përgjithshme e Parandalimit të Pastrimit të Parave kanë.
“Kemi marrë tashmë vlerësime pozitive për disa nga objektivat e përbashkët me institucionet ndërkombëtare, duke miratuar dy ligje të rëndësishme, si ai për Regjistrin e Pronarëve Përfitues dhe për Regjistrin e Llogarive Bankare”, tha Denaj.

Ajo theksoi se po vijon puna për të ngritur të gjitha sistemet e nevojshme, për të siguruar transparencë, llogaridhënie dhe zbatim rigoroz të ligjit.
Plani i veprimit është miratuar në Komitetin e Bashkërendimit të Luftës kundër Pastrimit të Parave, të kryesuar nga Kryeministri Rama.

Programi do të zgjasë dy vjet dhe do të përqendrohet kryesisht në forcimin e përputhshmërisë me rekomandimet e Moneyval në fushën e CFT.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of