Deutsche Bank pritet të shkurtojë mijëra vende pune; do zëvendësohen nga teknologjia

08/11/2017 8:49 AM 0 komente

Shefi ekzekutiv i Deutsche Bank dha sinjalin më të qartë se banka mund të shkurtojë dhjetëra mijë vende të reja pune, duke iu kthyer teknologjisë, për të sjellë kostot në përputhje me të ardhurat dukshëm më të ulëta.

“Ne punësojmë 97,000 njerëz,” tha John Cryan për Financial Times. “Shumica e kolegëve të mëdhenj kanë më pak se gjysma e atij numri.”

Deutsche Bank ka bërë rreth 4.000-9.000 shkurtime të vendeve të punës të premtuara sipas një plani pesëvjeçar të ristrukturimit, të shpallur në fund të vitit 2015. Z. Cryan tha se shumë nga shkurtimet shtesë do të vinin për shkak të përdorimit të teknologjisë, për të rritur efikasitetin në proceset e bankës.

“Atje kemi më shumë për të fituar,” tha ai. “Jemi shumë manual, gjë që mund të na bëjë të gabueshëm dhe të paefektshëm. Ka shumë makineri që zëvendësojnë dhe kryejnë punë më me efikasitet. “

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of