Draghi dhe Yellen paralajmërojnë për rreziqet e politikës me norma të ulëta

06/01/2020 9:45 AM 0 komente

Sh.B.A dhe eurozona përballen me sfida të frikshme ekonomike, në një botë me inflacion të ulët dhe norma interesi të tilla dhe bankat qendrore nuk kanë mjetet për të përballuar.

Ky është mesazhi i dërguar në takimin vjetor të Shoqatës Ekonomike Amerikane të Dielën nga ish Presidenti i Bankës Qendrore Evropiane Mario Draghi dhe ish-Kryetarja e Rezervës Federale Janet Yellen.

“Unë besoj se për zonën e euros ekziston një rrezik i Japonizimit, por ai nuk është aspak një përfundim i mirëfilltë, nëse vepron në mënyrë gjithëpërfshirëse për të shmangur një sëmundje deflacioniste”, tha Draghi përmes një lidhjeje video për konferencën në San Diego.

“Zona e euros ka ende hapësirë ​​për ta bërë këtë, por koha nuk është e pafund,” shtoi ai.

Yellen, tani në Institutin Brookings në Uashington, tha se ajo ishte dakord me ish sekretarin e Thesarit Lawrence Summers që Sh.B.A ishte ngulitur në stanjacion sekular – një shtet ku kursimet e dëshiruara janë më të mëdha se investimet dhe normat e interesit janë depresionuar si rezultat e kësaj.

 

/BLOOMBERG NEWS

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of