Edhe Turqia kërkon testin PCR, ose 7 ditë karantinë

25/12/2020 7:02 PM 0 komente

Turqia, një nga shtetet e pakta që lejonte hyrjen e shtetasve të huaj pa kufizime, ka vendosur kriter vërtetimin që personi që do të hyjë në kufirin e saj nuk është i prekur nga Covid 19.
Autoritetet turke kanë njoftuar zyrtarisht se “Kushdo që do të hyje në Turqi nga data 28 Dhjetor me rruge ajrore dhe 30 Dhjetor me rrugë tokësore ose detare duhet të jetë i pajisur me test PCR negativ të kryer brenda 72 orësh. Në të kundërt, duhet të karantinohet për 7 ditë dhe diten e 7-te te kryeje testin.
Ky rregull do jete i vlefshem deri me 1 Mars 2021”, thuhet në njoftimin zyrtar.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of