Jeni duke lexuar në: Editoriali Monitor

Abonohuni:

“Monitor ekonomi”, fillimi dhe fundi i gjithçkaje është ekonomia.

Emisioni “Monitor ekonomi” nisi rrugëtimin e tij, këtë të hënë, në ekranin e “News24”.

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« October 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1* Ekonomia në fokus all day
2 3 4 5 6
7 8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
11* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
12 13
14 15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16* Inovacioni i Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme në Shqipëri all day
17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19 20
21* Aksidentet Rrugore all day
22* Vjetari Statistikor Rajonal all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24 25* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
26 27
28* Ekonomia dhe buxheti all day
* Statistikat e Transportit all day
29* GFS/IMF- Statistikat Financiare të Qeverisë (përfundimtar) all day
* Buletini i statistikave fiskale të qeverisë all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Tabelat e Burim Përdorimeve dhe Input-Output në Shqipëri all day
30* Depozitat all day
* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Kredia për ekonominë all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Huatë sipas rrethit all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat sipas rrethit all day
31* Ekonomia në fokus all day
* Buletini i Borxhit Publik dhe Regjistri i Borxhit Publik all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Turizmi në Familje all day
     

Ruleta e rritjes ekonomike!

Rritja ekonomike e vendit po i ngjan një rulete të fatit, që rrotullohet dhe ngec çdo tremujor në një sektor dhe më pas fillon të rrëshqasë sërish, duke shpresuar të…

Fletërrufeja e Bundestag

Java që sapo kaluam ishte jo pak e veçantë. Së pari, ndryshe nga shumë të tjera, në vend të zullumit të radhës të qeverisë që sigurisht nuk mungoi, në media…

Ra ky tërmet e u pamë!

Duhen ngjarje të mëdha, që të na kujtojnë se sa të vegjël jemi. Pasi po zvenitet tronditja fizike dhe paniku i tërmetit të ditëve të fundit, - që ishte më…

E vërteta e hidhur pas lustrës së shifrave!

Ekonomia shqiptare, në një vend që udhëhiqet nga një piktor, ashtu si arti, duket se është realitet i zbukuruar. Ashtu si qytetet e lyera me bojë, që fshehin nga pas…

Taksa i takon atij që e paguan…!

(Ai që e paguan sigurisht shpreson në mirëpërdorim, por vetëm me votë zgjedh se kush ia kryen këtë shërbim)   Qytetarët e çdo vendi paguajnë taksa për çdo të ardhur…

Pikëpyetjet e mëdha të fiskalizimit!

Në një projekt ambicioz, qeveria shqiptare publikoi në fund të korrikut një draft “Për faturën dhe sistemin e monitorimit të qarkullimit”, i ashtuquajtur ligji i fiskalizimit. Projekti synon që, duke…

Maska e çjerrë!

Jemi mësuar, prej vitesh tashmë, të ndjekim shfaqjet që jep qeveria, në vend të punëve që realizon apo funksioneve që ka për të kryer, për të cilat, në fakt e…

Marrëzia e madhështisë!

Shqipëria, një nga shtetet me bukuri të pafund natyrore e ujore në raport me sipërfaqen e saj të vogël, pasuri të shumta në naftë, minerale etj., është sot zyrtarisht vendi…

Pak karburant për motorin e turizmit

Katër vjet më parë, sipërmarrësit shqiptarë kapën në ajër një mundësi të artë biznesi. Me Turqinë që ishte e “zënë” mes konfliktesh civile e akte terroriste dhe trazirat në Lindjen…

Standardet e shumëfishta të qeverisjes!

Kjo verë është e nxehtë, jo vetëm për temperaturat, por edhe për zhvillimet politike. Ngjarje, që për nga rëndësia e tyre duhet të kishin marrë më shumë kohë, diskutime e…

Po ikiiin!!! A ka veshë për t’i dëgjuar?

Shqipëria është futur në tunel dhe drita në fund të tij nuk duket. Madje, mund të jetë shumë larg. Për shkak të emigracionit të lartë në numër, i riaktivizuar fuqishëm…

A po na mund varfëria e mendjes dhe ideve?!

Varfëria, si term e realitet, nuk habit më njeri në Shqipëri. Të ardhur pas mjerimit e skamjes së periudhës së errët të sistemit komunist për 50 vjet, ende pas gati…

Zgjedhjet Fake

Nuk ka dyshim që 30 Qershori i vitit 2019 do të ketë vendin e vet në historinë e Shqipërisë. Dhe ndoshta emërtimi “Zgjedhje Fake” do të ishte më i përshtatshmi…

Ku po shkon Shqipëria? Ja të shohim … filxhanin

EDITORIAL MONITOR 887 / Dy vjet më parë në një kohë vape, si kjo e këtij viti, kryeministri i erdhi vërdallë vendit, duke ju folur atyre që i rrinin rrotull,…

Shteti që realisht funksionon duke instaluar aplikacionin “çkemi vllai”

Kohët e fundit, veshët po na bëjnë shumë zhurmë nga inflacioni i leksioneve për shtetin dhe se si qytetari do të duhet me qetësi (biles edhe të mos bërtasë fort!)…

Kohë të çmendura dhe poezia me e çmendur e Dritëroit

Ditë e Enjte, 13 Qershor 2019 Parlamenti bëri thirrje: "Të izolojmë dhe shkarkojmë Presidentin e Republikës se është çmendur".   Ditë e Premte, 14 Qershor 2019 Presidenti i Republikës bëri…

A duhet të kemi zgjedhje në qershor?

Nëse situata në Shqipëri do të ishte normale, e sigurt që askush nuk do të pyeste: a do të kemi zgjedhje elektorale në qershor? Logjika dhe funksionimi i demokracisë e…

Raport-Progresi, si dëftesë pastërtie shembullore për nxënësit e dobët

A e gjeni dot ndryshimin mes Raport-Progresit të prillit 2018 me atë të majit të këtij viti? Mos u mundoni, nuk ka asnjë ndryshim! Shqipëria, në tërësinë e saj, “pikturohet”…