Jeni duke lexuar në: Agroindustri

Abonohuni:

Polakët nuk e braktisin Golemin edhe në pandemi

Hotelet: këtë vit kemi kosto të shtuara për shërbimet

[shikoni]

Forcohen stabilimentet e mëdha

Me ritme më të ulëta se sa pritej po rritet konsumi i ujit të ambalazhuar. Por, ndryshe nga vetëm pak vite më parë, prodhimi vendas po kryeson në tryezat e…

Ulliri, pasuri e shkelur

Shumë pak vende mund të prodhojnë ullinj. Klima mesdhetare është një dhuratë për Shqipërinë. Megjithëse kemi një strategji që pritet të na sigurojë 20 milionë rrënjë ullinj, gjendja aktuale e…

Produktet tipike shqiptare sfidojnë krizën

Kriza dhe ulja e fuqisë blerëse nuk i ka ndaluar konsumatorët vendas që të blejnë produkte bio e tipike shqiptare. Nën markën “Garancia Shqiptare”, ofrohen tashmë prej kohësh një mori…

Konsumi artificial i birrës

Ligji i ri për akcizat rrit artificialisht, deri në 240% më shumë, importet e birrës. Operatorët kanë shtuar importet që të mund të shesin nën ligjin e vjetër, me kosto…

Shansi i produkteve të thata

Fermerët pukjanë kanë hedhur në treg fruta dhe perime të thata, duke i marrë tregun importit. Brenda pesë viteve, prodhimi është 20-fishuar, por kapaciteti i ulët i përpunimit "djeg" shanset…

Shtohen investimet në teknologji

Investimet që rrisin produktivitetin, kohët e fundit janë kryefjala e tregjeve në vështirësi. Ky rregull pritet të udhëheqë edhe industrinë ushqimore shqiptare këtë vit. Shumë sipërmarrës shqiptarë tregojnë se kanë…

Rritje mes vështirësish

Mes kostosh të rritura ambalazhi, e një konkurrence të ashpërsuar, tkurret aktiviteti i stabilimenteve të prodhimit të ujit. Por tregu vazhdon të rritet sipas të dhënave zyrtare. Servirja e ujit…

2009, Bie prodhimi në agroindustri

Varësia nga importi, dhe efekti i zhvlerësimit të lekut bëri që prodhimi ushqimor në vend të ulet. Ulja e fuqisë blerëse rriti kërkesën për produkte të lira, pak të përpunuaProdhimi…

Të blesh të ardhmen

Po rriten kontratat paraprake të blerjes së prodhimit bujqësor, por problemet në këtë rrjet tregtie mbeten të shumta.Blerjet paraprake të prodhimeve bujqësore nga agropërpunuesit gjatë këtij viti po bëhen më…

Birra, ringjallet prodhimi vendas

Rritja e fortë e prodhimit të birrës në vend nuk i ka penguar importet, të cilat zënë peshën kryesore në treg sipas të dhënave zyrtare. 2011-a, pritshmëri pozitive për prodhuesit…

Verë me akullore

Akullorja është ndër produktet më të suksesshme të kësaj vere. Tregtarët raportojnë dyfishim të shitjeve krahasuar me verën e kaluar. U nxitën nga oferta e shtuar dhe çmimet e qëndrueshme.…

Një tjetër treg drejt mbingopjes

Tregu i përpunimit të mishit po shkon drejt mbingopjes. Numri i madh i fabrikave të sallamit në vend po ul nga viti në vit xhiron e kompanive, ku të dëmtuara…

2011, Vështirësohet rritja

Mes tregut të brendshëm dhe të huaj, prodhuesit shqiptarë synojnë të ruajnë të njëjtën peshë të vitit të kaluar. Mundësi të kufizuara për rritjen e eksporteve. 2010, rritet 5% prodhimi…

Në garë me importin

Investimet në industrinë e qumështit po rriten, ndërsa zinxhiri i prodhimit është i dobët. Investitorët: Do të zëvendësojmë importin  Nga Albana MUçAJ (more…)

Në garë me importin

Investimet në industrinë e qumështit po rriten, ndërsa zinxhiri i prodhimit është i dobët. Investitorët: Do të zëvendësojmë importin Ndërsa viti nuk është aq i mbarë sa duhet për prodhimin…

Shqiptarët kërkojnë produktet vendase

Mjaftuan tri ditë që në Tiranë të mblidheshin kompani shqiptare të agrobiznesit, për të konfirmuar interesin e konsumatorëve për produktet vendase. Interesi dhe shitjet e shumta në këtë panair duket…