Mes natyrales dhe organikes
Një tendencë e re po zhvillohet mes shqiptarëve, “dashuria” për organiken dhe natyralen. Në konceptimin se çfarë produktesh janë vërtet organike dhe çfarë natyrale ka ende…
Numri i krerëve bie për të gjitha llojet më 2017
Numri i krerëve bie për të gjitha llojet më 2017 Edhe pse Shqipëria ka një terren të përshtatshëm…
26/06/2018 4:24 PMAkuaponik Albania, sera që lindi nga një akuarium dhe një video në YouTube
Flet Jani Taçi, inxhinier, Akuaponik Albania Në fund të vitit 2012, një video në YouTube do të grishte…
26/06/2018 4:15 PMArsyet pse ferma më e madhe akuaponike në Europë do të ngrihet në Shqipëri
Flet Sabina Lalaj, përfaqësuese ligjore e Aquatiq Pak muaj më parë, një kompani e regjistruar në Qendrën Kombëtare…
26/06/2018 4:09 PMEvolucioni drejt akuaponisë
Shqipëria do të ketë fermën më të madhe të akuaponisë në Europë. Një projekt 5.1 milionë euro synon zbatimin e teknologjisë më inovatore që kombinon në…
Bimët që çelin para
Tregu i bimëve mjekësore vijon të ruajë tendencën rritëse, jo vetëm në tregjet globale, por edhe në vend. Aktorët…
19/06/2018 4:45 PMBujqësia moderne
Agropylltaria është një praktikë pak e dëgjuar në Shqipëri, por aplikimi i saj do të përmirësonte ndjeshëm sektorin bujqësor…
05/06/2018 2:51 PMBeka: Investimet në blegtori duhet të zgjidhin ciklin e mbyllur
Ismail Beka, nga Organizata Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar (GIZ), thotë se investimet në blegtori në disa raste nuk u…
21/05/2018 4:06 PMModelet e fermave
Dojaka i Natyral, modeli i suksesit në blegtori, ja “receta” Kur vendosi të zhvillojë një fermë blegtorale me gjedhë, Artur Dojaka, i cili tregton prodhimet e…
Zhgënjen biznesi i stallave
Fermat e mëdha blegtorale në vend kanë hyrë në një cikël të vështirë mbijetese, teksa falimentet janë shtuar, për…
21/05/2018 4:01 PMMastershefat që po kthejnë fshatin në modë
Kombinimi i bujqësisë me turizmin po shndërrohet në një model të suksesshëm biznesi për zonat rurale. Fermat-restorant ose bizneset…
02/05/2018 11:58 AMMes Romës, Tiranës dhe fermës së re në Shijak
Një biznes i ri agroturizmi në Shijak, me një investim prej 40 milionë lekësh pritet t’i japë hov turizmit…
20/03/2018 3:33 PMBiznesi i ëmbël i luleshtrydhes
Prodhimi i luleshtrydhes në vend po njeh rritje ndër vite. Sipas statistikave, është dyfishuar sipërfaqja e mbjellë dhe thuajse trefishuar sasia e prodhuar nga viti 2015…
Subvencionet: Në mënyrë perfekte joperfekte
Shqipëria duhet të ndërpresë përkohësisht dhe ndoshta përgjithmonë politikat ekspansioniste dhe elektorale të subvencioneve në bujqësi. Ajo duhet të…
27/02/2018 4:31 PM“Dueli” mollë apo patate, Mero: Ndryshimet me strategji të jenë graduale
Flet Dekani i Fakultetit të Bujqësisë në Universitetin e Korçës Gjergji Mero Strategjitë nuk duhet të ndryshojnë në mënyrë…
27/02/2018 4:29 PMFilizi i dështuar
Ormani, një fshat me 450 familje në zonën e Korçës, përjetoi minutat e tij të famës pas një deklarate…
27/02/2018 4:25 PMProgrami IPARD, 94 milionë euro, ndërhyrja në dy faza
Bashkimi Europian, përmes programit IPARD II, do të mbështesë Shqipërinë me të paktën 71 milionë euro. Qeveria shqiptare duhet që të ofrojnë të paktën 25% të…
Torta e subvencioneve në bujqësi
Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural ka gati udhëzuesin për mënyrën sesi do të ndahen 20 milionë eurot e…
13/02/2018 3:48 PM“100 fshatrat”, monedhë e re rurale
Programi “100 fshatrat” pritet që të përqendrojë fondet dhe vëmendjen e qeverisë në krijimin e një modeli të suksesshëm…
30/01/2018 2:53 PM“Mbështetja për programin 100 fshatrat, kategoritë që përfitojnë nga bujtinat tek stanet”
Sofjola Kotelli, Drejtor Kabineti në Ministrinë e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural Katër ministritë, insitucionet vendore por edhe Fondi Shqiptar…
30/01/2018 2:44 PM