Jeni duke lexuar në: Investime

Abonohuni:

Rënia e call center

Për shumë vite, kompanitë që operojnë si qendra të thirrjeve telefonike, ishin burimi kryesor i punësimit të të rinjve…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« July 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1* Produkti i Brendshëm Bruto all day
2 3 4 5 6 7
8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9* Anketa e Migracionit all day
10* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
11* Rezultatet e Vrojtimit Vjetor të Qumështit dhe nën Produkteve të tij all day
12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
13 14
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16 17* Tregtia e Jashtme all day
18* Taksat Mjedisore all day
19* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
20 21
22* Aksidentet Rrugore all day
23* Treguesit e Shëndetit Publik all day
* Lëvizjet e Shtetasve all day
24* Treguesit e Shëndetit Publik all day
25* Statistikat fiskale të qeverisë all day
26 27 28
29* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Ekonomia dhe buxheti all day
* Statistikat e Transportit all day
30* Kredia për ekonominë all day
* Depozitat all day
* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat sipas rrethit all day
* Huatë sipas rrethit all day
* Agregatët monetarë all day
* Statistikat e Bujqësisë dhe Blegtorisë all day
31* Ekonomia në fokus all day
* Buletini i Borxhit Publik dhe Regjistri Borxhit Publik all day
* Buletini i Statistikave fiskale të qeverisë all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
       

Bitcoin: Monedha virtuale hyn “ilegalisht” në Shqipëri

Mania e monedhës virtuale vjen edhe në Shqipëri. Megjithëse Banka e Shqipërisë, si dhe Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare thonë se nuk ka asnjë kompani të licencuar për tregtimin e kriptomonedhës,…

Brishtësia e investimeve të huaja

Shtetet e origjinës nga të cilët kanë ardhur 80% e Investimeve të Huaja Direkte për tremujorin e parë 2017 mbeten të “panjohura”. Banka e Shqipërisë ka publikuar javën e kaluar…

Koncesionet 311 mln euro të shëndetësisë

Qeveria shqiptare, deri më tani, ka autorizuar 311 milionë euro pagesa për katër koncesione për 10 vitet në vijim. Por nëse kjo shumë do të investohej në shërbimet e sektorit…

Shëndetësinë e kap gangrena e koncesioneve

Kalimi për menaxhim nga privatët i ka rritur disafish kostot për disa shërbime shëndetësore. Shpenzimet buxhetore për shërbimin laboratorik në vitin 2015 ishin 2.3 milionë euro, ndërsa koncesionari do të…

Goditja finale për Shqipërinë

Firmoset protokolli për call center, 80% e shërbimeve të reja do të jenë në Itali. Eni, Enel, Sky, Mediaset, Tim, Vodafone, Wind Tre, Fastweb, Intesa SanPaolo, Unicredit, Poste Italiane, Ntv,…

Koncesionet 311 mln euro të shëndetësisë

Qeveria shqiptare, deri më tani, ka autorizuar 311 milionë euro pagesa për katër koncesione për 10 vitet në vijim. Por nëse kjo shumë do të investohej në shërbimet e sektorit…

Shëndetësinë e kap gangrena e koncesioneve

Kalimi për menaxhim nga privatët i ka rritur disafish kostot për disa shërbime shëndetësore. Shpenzimet buxhetore për shërbimin laboratorik në vitin 2015 ishin 2.3 milionë euro, ndërsa koncesionari do të…

Goditja finale për Shqipërinë

Firmoset protokolli për call center, 80% e shërbimeve të reja do të jenë në Itali. Eni, Enel, Sky, Mediaset, Tim, Vodafone, Wind Tre, Fastweb, Intesa SanPaolo, Unicredit, Poste Italiane, Ntv,…

Shqipëria, vetëm në letër

Shqipëria ka mbetur pas në rajon edhe sa u përket zonave të lira ekonomike. Për herë të parë, OECD ka hartuar një raport për zhvillimin e tyre në Ballkanin Perëndimor,…

Bumi i ri i udhëtimeve; Shqipëria, ndër destinacionet e pazakonta

Raportin e 2017-s për Konkurrueshmërinë e Turizmit u gjet se 12 nga 15 vendet më të përmirësuara, në të cilin bën pjesë dhe Shqipëria, janë nga tregje në zhvillim. Sot,…

BERZH: Gati ta mbështesim me asistencë teknike

Flet Matteo Colangeli, drejtor i BERZH-it për Shqipërinë BERZH parashikon që të angazhohet edhe në projektin TAP. Kredia parashikohet të jetë në 1.5 miliardë euro, më e larta e akorduar…

BB: Shqipëria duhet të mendojë nga do të vijë rritja pas përfundimit të TAP dhe HEC-eve mbi Devoll

Më 2016, investimet private në projektet e mëdha të infrastrukturës kanë nxitur rritjen ekonomike në Shqipëri (kryesisht në sektorin e energjisë) dhe Bosnjë-Hercegovinë (energji dhe turizëm). Për Serbinë, rol parësor…

Përfitimet e marrëveshjes së rishikuar

Marrëveshja e rishikuar e vendit pritës mes Shqipërisë dhe projektit të gazsjellësit Trans Adriatic Pipeline mori miratimin e Kuvendit. Ndryshimet kryesore kanë të bëjnë me shprehjen e vullnetit të TAP…

Të mbijetosh në një zonë të harruar

Në zonat e thella malore të Shqipërisë, jetesa nuk është aspak e lehtë dhe të gjesh mënyra për të siguruar të ardhmen, kërkon mund dhe shumë guxim. E tillë është…

Shqipëria kërkon përpjekje më të mëdha

Flet Suzana Guxholli, eksperte ekonomie Investimet e Huaja Direkte në Shqipëri përfaqësohen nga projekti TAP që sjell shuma të konsiderueshme në 2-3 vjet, që është edhe periudha kur ndërtohet tubacioni,…

Ndikimet janë ekzagjeruar, Koha për të diversifikuar portofolin

Flet Selami Xhepa, ekspert i ekonomisë Roli i projektit TAP është me rëndësi të madhe ekonomike dhe politike për vendin, por ndikimet e tij në periudhën afatshkurtër duket se janë…

Ekspertët: TAP mundësi për ekonominë, por duhet diversifikuar portofoli i IHD-ve

Nuk ka asnjë dyshim që projekti i gazsjellësit Trans Adriatic Pipeline do të jetë domethënës për Investimet e Huaja Direkte për Shqipërinë, veçanërisht për vitin 2017. Të dhënat më të…

Dosja T.A.P

Shqipëria është një nga vendet ku ndërtimi i një gazsjellësi është më shumë se sfidues. Terreni i vështirë, paqartësia e pronësisë mbi tokën, burimet njerëzore të pakualifikuara e të pamësuara…