Jeni duke lexuar në: Speciale

Abonohuni:

Video Shifra & Fakte

Kriza Energjetike – Me sytë sërisht nga Qielli

Operatori i Sistemit të Shpërndarjes së Energjisë Elektrike (OSHEE) ka prokuruar rreth 100 mln euro pa TVSH për të blerë energji në tregun e lirë…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« May 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
    1 2* Statistikat e Kulturës all day
3* Treguesit kryesorë makroekonomik all day
* Tregu i Punës all day
4 5
6 7 8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10* Të dhëna të pasqyrave financiare të bankave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Shqipëria në Shifra all day
11 12
13* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
14* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Treguesit Demografikë all day
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Diplomimet në Arsimin Universitar all day
16 17* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
* Tregtia e Jashtme all day
18 19
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22* Shkaqet e Vdekjeve all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
* Dhuna ndaj Grave dhe Vajzave all day
25 26
27* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Statistikat e Transportit all day
28* Teknologjia e Informacionit dhe Komunikimit në Ndërmarrje all day
29* Produkti i Brendshëm Bruto Rajonal all day
30* Normat e interesit all day
* Huatë all day
* Lejet e Ndërtimit all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Bilanci sektorial i shoqërive të kursim-kreditit all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Llogaritë Kombëtare sipas Sektorëve Institucional all day
31    

Lojërat e fatit, biznesi më fitimprurës në vend

E vetmja gjë që arriti aksioni “Fundi i Marrëzisë” i pak viteve më parë ishte t’i shtonte më shumë fatin këtij biznesi. Ka një arsye pse pikat e basteve dhe…

Rikthehet lavdia e ndërtimit

Ndërtimi është në ditët e tij më të mira, duke iu rikthyer rritjes, pas rënies ciklike të pas vitit 2008. Sipas shifrave të INSTAT, rritja vjetore e këtij sektori i…

Pas viteve të arta, telekomunikacionet tani raportojnë humbje

Vitet e arta, kur dy operatorët e mëdhenj të telefonisë celulare rezultonin me fitime të larta dhe normë përfitueshmërie mbi 50% janë tashmë shumë larg (në vitin 2008, më i…

Fitimet e mundimshme të naftës

Nafta është sektori që xhiron më shumë para në vend. 18 operatorë të tregtimit të karburanteve, që përfshihen në renditjen e 200 më të mëdhenjve sipas të ardhurave, qarkulluan 164…

Daljet nga lista

Korporata Elektroenergjetike Shqiptare (KESH) ka dalë nga lista, pas uljes së fitimeve nga 1.8 miliardë lekë në 2016-n në 506 milionë lekë, si rezultat i thatësirës që solli rënie të…

Bankers me fitim për 2017, por ende nuk paguan tatim

Bankers Petroleum, që shfrytëzon me koncesion fushën më të madhe naftëmbajtëse në vend, atë të Patos Marinzës, e cila u rendit e katërta në vend sipas qarkullimit vjetor, ka deklaruar…

10 sipërmarrjet me fitimin më të lartë në vlerë absolute

1.BKT Banka Kombëtare Tregtare, më e madhja në vend, rezultoi në vitin 2017 si subjekti me fitimet më të larta të vlerë absolute, me fitime prej 8.4 miliardë lekësh, pothuajse…

Ruleta e fitimeve

Si u nda torta e fitimeve në ekonominë shqiptare në vitin 2017. Mbizotërojnë koncesionet, bankat dhe kompanitë e lojërave të fatit. Ndërsa për bankat, fitimet e larta lidhen më së…

Ngecin fitimet për grupet e mëdha

Maturiteti i shumë tregjeve, shtimi i konkurrencës, rënia e konsumit për shkak të ngadalësimit të ekonomisë dhe rigjallërimit të emigracionit po e bëjnë më të vështirë për grupet e mëdha…

Bizneset shqiptare, fitime rekord në rajon

Sipërmarrjet shqiptare të lojërave të fatit, qiramarrjes apo energjisë kanë normat e fitimit më të lartat në rajon, teksa nivelet e kthimit prej 70% nuk shihen në asnjë prej vendeve…

Kompanitë me norma më të larta fitimi në vend

EKMA Albania, me aktivitet shitje, blerje, dhënie/marrje me qira të pronave të paluajtshme, është renditur këtë vit si kompania me normë më të lartë fitimi në vend, prej 76.1%, në…

Call center reziston, por…

Për sektorin e call center, fitimet nuk janë më aq të lehta, teksa rritja është ngadalësuar dukshëm prej dy vitesh, madje në 2017-n, disa kanë raportuar për herë të parë…

Biznesi i sigurt i koncesionarëve

Koncesionarët kanë treg të garantuar, që shpesh është monopol dhe fitimet janë të sigurta. Normat e fitimit, në pjesën më të madhe, luhaten nga 30 në 60%. Në listën e…

Distributorët rrisin normën e fitimit për të dytin vit radhazi

Për të dytin vit radhazi, segmenti i distributorëve, i përqendruar në tregtinë me shumicë, po raporton përmirësim të nivelit të përfitueshmërisë. AGNA, kompania më e madhe distributore, ka deklaruar një…

Sigurimet fitojnë më pak se bankat

Ndërsa bankat raportojnë norma të larta fitimi, që arrijnë deri në 40%, në segmentin tjetër financiar, atë të sigurimeve, panorama nuk është kaq pozitive. Fitimet e shoqërive të sigurimit mbeten…

Një vit i mbarë për bankat

Përfitueshmëria e sistemit bankar u përmirësua në vitin 2017. Sipas deklarimeve në bilanc, fitimi për 16 banka arriti në 13.2 miliardë lekë, në trefishim në krahasim me vitin e mëparshëm.…

Grupet më të mëdha në vend

Kastrati Grupi Kastrati është tregtuesi më i madh i karburanteve në vend, ka aktivitet në fushën e sigurimeve dhe të tregtimit të automjeteve dhe së fundmi po diversifi kon aktivitetin…

Sigurimet, në rritje të lehtë

Pesë operatorët më të mëdhenj të tregut të sigurimeve kanë deklaruar rritje të të ardhurave prej 3.3% në vitin 2017, nga 7.4% vitin e mëparshëm dhe larg zgjerimit dyshifror në…