Jeni duke lexuar në: Te Ndryshme

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« March 2020 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2 3 4* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim për Banesa all day
5* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
6* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
7 8
9* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
10* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
* Statistikat e Pagave all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
11* Ndërmarrjet e vogla dhe të mesme all day
12* Tregtia me Pakicë all day
13* Statistikat Afatshkurtra all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
14 15
16 17* Tregtia e Jashtme all day
* Tregtia e Jashtme all day
18* Aksidentet Rrugore all day
* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19 20 21 22
23 24 25* Lëvizjet e Shtetasve all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Statistika të Pozicionit të Investimeve Ndërkombëtare all day
26* Anketa e Migracionit all day
* Statistikat e transportit all day
27* Produkti i Brendshëm Bruto, Finale 2017 dhe Gjysmë-Finale 2018 all day
28 29
30* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Statistikat e borxhit të sektorit buxhetor të qeverisë dhe borxhit të garantuar all day
31* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
         

Detajet e faturës 1 miliardë euro për rindërtimin

Procesi i rindërtimit të banesave, objekteve te tjera të shtetit dhe biznesit, të dëmtuara nga tërmeti i 26 nëntorit do të përfundojë deri në fund të vitit 2024 me një…

Censi 2020 do të kushtojë 16.5 milionë euro

Gjatë vitit 2020, Instituti i Statistikave do të kryejë Censin e Popullsisë dhe Banesave, megjithatë ende nuk është miratuar ligji përkatës në Parlament. Ndonëse tërmeti i 26 nëntorit përkoi me…

Të punosh për mbijetesë

Familjet shqiptare, shpenzimet më të larta për t’u ushqyer në Europë; Kuksianët po bëjnë pazar në Prizren   Familjet shqiptare shpenzojnë më shumë për t’u ushqyer jo vetëm në raport…

Soreca: ‘Nga tërmeti te negociatat, çfarë e pret Shqipërinë këtë vit’

Flet ambasadori i BE-së në Shqipëri, z. Luigi Soreca: Viti 2020 do të jetë shumë i rëndësishëm për Evropën Juglindore dhe Shqipërinë. Komisioni Evropian do të propozojë përmirësime të metodologjisë…

Mbizotëron pesimizmi te bizneset

Si e presin ecurinë e aktivitetit sipërmarrjet kryesore në vend. Cilat janë parashikimet e eksportuesve më të mëdhenj, përfaqësuesve të sektorëve më të mëdhenj të ekonomisë, e deri te tendencat…

Kurum, rritja maksimale nuk do i kalojë 5%

Kurum, kompania e prodhimit të çelikut, kishte shënuar një rritje pozitive tre vitet e fundit, pasi procesi i falimentimit për efekt ristrukturimi i nisur në 2016-n, rezultoi i suksesshëm. Në…

Prodhimi dhe konsumi i naftës priten dobët

Kompanitë nxjerrëse të naftës nuk janë shumë optimiste për këtë vit. Operatorët më të mëdhenj në treg pohojnë se nuk parashikojnë të kryejnë investime në shtimin e puseve të reja,…

Mineralet, e ardhmja gri, kompanitë shohin pak mundësi për rritje

Në skenarin më të mirë sektori minerar pritet të jetë në stanjacion gjatë këtij viti. Mundësitë për rritje duken të vogla. Bazë e këtij parashikimi duket se janë zhvillimet e…

Turizmi optimist por me doza të moderuara për shkak të tërmetit

Turizmi pritet të ndjejë efektet e tërmetit shkatërrues të 26 nëntorit por turoperatorët mbeten optimistë se sërish shifrat do të jenë pozitive. Gjithsesi dozat e tyre të optimizmit janë të…

Ndërtimi nxit rritjen në industrinë e çimentos

Industria e çimentos, ndër problematikat kryesore, vijon të kenë kostot e larta të operimit. Megjithatë kjo nuk i pengon që ta presin vitin 2020 me optimizëm dhe të kenë një…

Industria automotive në rritje, koreano-jugorët e Yura-s nisin prodhimin në mars

Industria automotive vitet e fundit po përjeton “lulëzimin” e saj në një vend ku njohuritë për të ishin anemike dhe oferta për këtë grup investitorësh në raport me rajonin ishte…

Mishi i përpunuar, pritet zgjerim i shitjeve këtë vit

Luan Leka, i cili ka në zotërim fabrikën më të madhe në vend të përpunimit të mishit, EHW, parashikon rritje të aktivitetit për këtë vit së paku me 5%. Zoti…

2020 pritet të jetë një vit sfidues për ndërtimin, taksat do rrisin çmimet

Për aktorët kryesorë të sektorin të ndërtimit në vend 2020 pritet që të jetë një vit sfidues. Tërmeti i fuqishëm në 26 nëntor nxori në pah problematikat që lidheshin ngushtësisht…

Shitjet me pakicë: Gara më e fortë në 2020

Sektori i shitjeve me pakicë vijoi të ishte në një garë të fortë për klientë në vitin 2019, duke parë një ‘ashpërsim’ krahasuar me vitin paraprak. Fituesit ishin padyshim qendrat…

“Mallrat e luksit do të ndjejnë pasojat e tërmetit gjatë këtij viti”

Si ka qenë ecuria e shitjeve me pakicë në 2019? Cilët sektorë panë rritje? A vijon veshjet dhe elektronika të kryesojnë në shitje? Shitjet gjatë vitit 2019 kanë mbajtur përgjithësisht…

Tërmeti dhe kriza politike do të ngadalësojnë ekonominë

Duke pasur parasysh faturën shumë të lartë të dëmeve nga tërmeti, që nga dita në ditë po i afrohet shumës prej 700-800 milionë euro, mendoj se gjatë 2020 do të…

Pasiguritë për rritjen janë shtuar këtë vit, klima e biznesit duhet përmirësuar

Presidenti i Universitetit Europian të Tiranës, Selami Xhepa, nuk parashikon ndonjë ndryshim të ndjeshëm në dinamikat e rritjes ekonomike këtë vit, kryesisht prej pasigurive të shtuara nga dobësitë në strukturën…

Shehu: Rritja jo më shumë se 3% më 2020, investimet domosdoshmëri

Vlerësimet e deritanishme për rritjen ekonomike në vitin 2020 parashikojnë një rritje prej 3.5 për qind. Kjo rritje e parashikuar rrezikohet nga ngadalësimi i ekonomive të partnerëve ekonomikë të Shqipërisë,…