Jeni duke lexuar në: Te Ndryshme

Abonohuni:

Marrja e shtetësive nga shqiptarët në BE

390 mijë shqiptarë kanë marrë shtetësi në një prej vendeve të BE në 15 vitet e fundit, rekord në Ballkan. Kryesojnë Greqia dhe Italia. “Monitor” ka përpunuar…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« August 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
      1 2 3 4
5* Statistikat e Kulturës all day
6 7 8* Të dhëna të pasqyrave financiare të bankave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10 11
12 13* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
14* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Treguesit Demografikë all day
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16 17 18
19* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
* Tregtia e Jashtme all day
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22* Të huajt dhe azilkërkuesit në Shqipëri all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24 25
26* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
27* Ekonomia dhe buxheti all day
* Statistikat e Transportit all day
28 29* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Bilanci sektorial i shoqërive të kursim-kreditit all day
30* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Lejet e Ndërtimit all day
31  

Filo: Si e krijuam modelin Korça në turizëm, një copëz Europë në Shqipëri

Turizmi është një nga drejtimet kryesore të zhvillimit ekonomik për Bashkinë e Korçës dhe kjo nuk ka qenë spontane, por pjesë e vizionit dhe strategjisë sonë të zhvillimit, tha kryetari…

Mbijetesa e rajoneve dhe modeli Korça

Ekonomia e qarqeve të vendit po shkon drejt përkeqësimit dhe uljes së ritmeve të rritjes, për shkak të shpopullimit dhe pakësimit të burimeve ekonomike. Ekonomia e qarkut më të varfër…

Shehu: Kukësi po zbrazet nga emigracioni, nuk merr pjesën që i takon nga burimet natyrore

Niveli i ulët i zhvillimit ekonomik të zonës lidhet me faktin se të ardhurat gjenerohen kryesisht nga sektorët me produktivitet të ulët. Ekonomia e kësaj bashkie mbështetet në sektorin e…

“Kërkesa për diamante në rritje, por…vijon vështirësia ekonomike”

Flet Alba Ruco, gjemologjiste dhe menaxhere Pirro Argjendari A mendoni se Shqipëria ka treg për bizhuteritë e luksit? Jemi një treg me aftësi të limituara blerëse, sipas PBB-së, por jo…

Epoka e diamanteve

Dyqanet që shesin bizhuteri me diamante dhe gurë të tjerë të çmuar janë në rritje në Shqipëri dhe specialistët bien dakord se kjo mund të quhet vërtet ‘epoka e diamanteve’.…

“Shqiptarët shpenzojnë shumë, për t’u dukur dhe për t’u ndier mirë”

Flet Rozeta Fetaj, menaxhere ekzekutive për Shqipërinë e AVON   Si ka qenë ecuria e tregut të kozmetikës për ju ndër vite? Duke parë tregun ndër vite, ky biznes rezulton…

“60% e produkteve të shitura janë kozmetike, suplementet kërkesë në rritje”

Flet Denisa Dalla, menaxhere e LR ALBANIA Si kanë qenë kërkesat pranë LR për produktet kozmetike ndër vite? Produktet kozmetike kanë qenë produktet me të cilat LR ka filluar aktivitetin…

Pasqyrë, moj pasqyrë…

regu i produkteve kozmetike në Shqipëri po sheh zgjerim çdo vit, me kërkesën në rritje të konsumatorëve, që mbështetet nga importet e larta dhe që përkthehet në fitime për bizneset…

Të moshuarit mund të punojnë, ja variantet

Ndërkohë që popullsia e botës dhe ajo e Shqipërisë po shkon drejt plakjes, rritja e jetëgjatësisë dhe ndryshimi i stilit të jetesës i bën aktivë të moshuarit në tregun e…

Shqipëria në fazën e plakjes së avancuar

Tendencat e ndryshme të popullsisë sipas grupmoshave nënkuptojnë një proces demografik të plakjes së popullsisë. Mosha mesatare (d.m.th. në të cilën gjysma e popullsisë është më e re dhe gjysma…

Azilet, bizneset e së ardhmes

Qendrat e përkujdesjes së të moshuarve, ndryshe azilet, do të jenë një nga trendet e zhvillimit të ekonomisë. Plakja e popullsisë në botë dhe asaj në vend me ritme të…

Plakja, bizneset që lulëzojnë dhe ato që rrezikohen

Në vitin 2021, Shqipëria pritet të përfshihet në një proces të shpejtë plakje pasi numri i të moshuarve mbi 65 vjeç për 100 të rritur në moshë pune do të…

Bumi i shkollave private

Shkollat private të të gjitha niveleve kanë lulëzuar në dhjetë vitet e të fundit në Shqipëri. Ankesa për një sistem publik jo të favorshëm, me mbikapacitete dhe mungesë të kushteve,…

Sa kushton dashuria?

Sado e çuditshme që mund t’ju duket, Po – dashuria kushton. Duke marrë shkas nga 14 shkurti, Dita e Shën Valentinit që në Shqipëri, si çdo festë e “importuar”, ka…

Kriza globale e arsimit

Shkolla nuk po jep rezultat. BB merr nismën: Duhen mësues të suksesshëm Bota po përballet me një krizë të të mësuarit. Ndërsa vendet kanë rritur dukshëm aksesin në arsim, të…

Eksportet nga Shqipëria drejt Kosovës rriten 35%, a ndikoi taksa

Shqipëria ka eksportuar në vitin 2018 mallra e produkte me vlerë prej rreth 206 milionë eurosh në Kosovë, duke shënuar nivelin më të lartë historik, sipas të dhënave të publikuara…

Sa janë zbatuar marrëveshjet Kosovë-Serbi për Doganën?

Dialogu mes Kosovës dhe Serbisë ka filluar tani e disa vite dhe po vazhdon ende. Takimet në Bruksel mes dy shteteve shpeshherë nuk kanë sjell rezultatet konkrete. Instituti Demokratik i…

Si po ndahet torta që Kosova i hoqi Serbisë

Si ka ndryshuar ecuria e tregtisë së Kosovës me shtetet e tjera, pas vendosjes së taksës mbi mallrat serbe. Humbjet që iu shkaktuan Serbisë dhe presioni i Europës dhe Amerikës…