Jeni duke lexuar në: Turizem

Abonohuni:

Bum kërkesash për punësime të reja në IT

I Ftuar: Aleksander Risilia, administrator “Ritech Solutions”

[shikoni]

Der Touristic dhe Apollo: Rezervimet po ecin mirë, do mbështesim Shqipërinë

Shqipëria është aktualisht në një fazë vlerësimi të nevojave pas tërmetit. Përfaqësues të Kombeve të Bashkuara thanë se sot në terren po bëhet një vlerësim i dëmtimit të hoteleve dhe…

Rego Biss: “Synojmë të sjellim më shumë polakë, ndërtoni hotele me 3 dhe 4 yje”

Irfan Kiliç, Drejtor Menaxherial Rego Biss   Shqipëria duhet të fokusohet në ndërtimin e strukturave të reja akomoduese me minimumi 3 yje. Për Irfan Kiliç, drejtor menaxherial i Rego Biss…

“Pas tërmetit ju duhet më shumë marketing dhe reflektim mbi problematikat”

Alekandar Senicic, Kryetar Shoqata Kombëtare e Agjencive Turistike të Serbisë   Shqipërisë i duhet të marketojë më shumë veten ndërkombëtarisht për të zbehur imazhin negativ që mund të ketë lënë…

Turizmi, si motor i rritjes!

Turizmi ka qenë sektori me ecurinë më pozitive e të qëndrueshme në ekonominë shqiptare, të paktën për tre vitet e fundit. Madje në 9 muajt e 2019-s, ai ka qenë…

Aventura e shpellave në Vlorë

Nga Prof. Dr. Perikli QIRJAZI, Prof. Dr. Fatmir MEMAJ   Veçantia Turizmi i aventurës është një formë e turizmit që ka filluar të zhvillohet me shpejtësi vitet e fundit në…

Turizmi, sa do lëkundet nga tërmeti ?!

Ndikimi i tërmetit të 26 nëntorit në turizëm nga sektori i hotelerisë është konsideruar i pashmangshëm. Efekti i menjëhershëm i tij është ndjerë tek anulimet e rezervimeve për festat e…

“Nuk presim që tërmeti të ketë efekt tek sezoni 2020”

Rrahman Kasa, Menaxher pranë “Happy Tours”   Turoperatorët shqiptarë, që janë të angazhuar në turizmin e organizuar që prej vitesh po “lulëzon” kryesisht në zonën e Durrësit, shprehen optimistë për…

“Post-tërmeti, sfidë përmirësimi i mazhit të vendit, masat që duhen marrë”

Flet Zak Topuzi nga Shoqata Shqiptare e Turizmit   Shqipërisë i duhet që të përmirësoje imazhin e saj dhe qeveria duhet të angazhohet seriozisht si në kategorizimin e strukturave akomodeuese,…

Turizmi, a do lëkunden shifrat?!

Ndikimi i tërmetit të 26 nëntorit në turizëm nga sektori i hotelerisë është konsideruar i pashmangshëm. Efekti i menjëhershëm i tij është ndjerë tek anulimet e rezervimeve për festat e…

“Italianët po hapin biznese turistike në Vlorë”

Flet Enrik Mehmeti, Gazetar Ndërkohë që numri i turistëve italianë në Vlorë po rritet nga viti në vit, duket se nga shteti fqinj po vijnë në Shqipëri edhe për të…

Sa kushton të pushosh në Shqipëri

Durrësi është sot për sot bregdeti më i frekuentuar, kjo falë kontratave të parapaguara që agjencitë e huaja kanë me disa struktura akomoduese. Hyrja në treg e disa hoteleve të…

Kaosi i yjeve

Investimet në shërbimet e akomodimit të luksit në Tiranë me katër dhe pesë yje nuk ta kthejnë mundin për shkak të informalitetit të lartë, mungesës së standardeve dhe së fundmi…

Drejt Tajlandës shqiptare…

"Po nisej për në një trevë të panjohur – Shumkush e mburr, pakkush guxon ta shohë. (Çajd Harold, Bajroni, 1881)”…   Nga Deada Hyka Një mikrokozmos në zemër të Alpeve…

“Shqipëria potencial të jashtëzakonshëm, por duhet të përmirësoni shërbimin”

Flet Larisa Akhaniva, menaxhere e Marrëdhënieve me Publikun “Tui Russia”   Natyra e jashtëzakonshme dhe njerëzit miqësorë janë dy elementet që kanë befasuar më së shumti Larisa Akhaniva, e cila…

Rusia, “kthen sytë” nga Shqipëria, agjencitë ture për të përgatitur paketa

Mark Savin, bloger dhe fotograf nga Rusia, së bashku me Larisën, menaxhere e marrëdhënieve me publikun në agjencinë “Tui Russia”, do të përshkojnë në pesë ditë Shqipërinë nga Veriu në…

“Shqipëria po shtrenjtohet, mund të blejmë Greqinë dhe Turqinë me të njëjtën vlerë”

Maciej Sokalski, Koordinator i Shitjeve për “Rego-Bis” në Poloni   Turqia dhe Greqia, dy vende me një imazh të konsoliduar në sektorin e turizmit, janë tashmë konkurrentet kryesore të Shqipërisë…

Dallgët që kërcënojnë turizmin

Shqipëria është përgatitur që këtë vit të presë 6.6 milionë turistë. Kjo është shifra zyrtare, larg optimizmit fillestar, i zbehur nën dallgën e përplasjeve politike që kanë alarmuar agjencitë e…

Shqipëria jashtë dyerve

Natyra shqiptare ka bukuri të pafundme, nga Veriu në Jug. Mes ngjitjeve në mal, ujëvarave, lumenjve, liqeneve, rafting në kanione e ushqimeve bio, adrenalina e “Shqipërisë jashtë dyerve” po tërheq…