Jeni duke lexuar në: Turizem

Abonohuni:

Rënia e call center

Për shumë vite, kompanitë që operojnë si qendra të thirrjeve telefonike, ishin burimi kryesor i punësimit të të rinjve…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« July 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1* Produkti i Brendshëm Bruto all day
2 3 4 5 6 7
8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9* Anketa e Migracionit all day
10* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
11* Rezultatet e Vrojtimit Vjetor të Qumështit dhe nën Produkteve të tij all day
12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
13 14
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16 17* Tregtia e Jashtme all day
18* Taksat Mjedisore all day
19* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
20 21
22* Aksidentet Rrugore all day
23* Treguesit e Shëndetit Publik all day
* Lëvizjet e Shtetasve all day
24* Treguesit e Shëndetit Publik all day
25* Statistikat fiskale të qeverisë all day
26 27 28
29* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Ekonomia dhe buxheti all day
* Statistikat e Transportit all day
30* Kredia për ekonominë all day
* Depozitat all day
* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat sipas rrethit all day
* Huatë sipas rrethit all day
* Agregatët monetarë all day
* Statistikat e Bujqësisë dhe Blegtorisë all day
31* Ekonomia në fokus all day
* Buletini i Borxhit Publik dhe Regjistri Borxhit Publik all day
* Buletini i Statistikave fiskale të qeverisë all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
       

Durrësi rikthehet në modë

Tregu i pasurive të paluajtshme në bregdetin e Durrësit ka filluar të gjallërohet këtë pranverë. Ndryshe nga vitet e kaluara, ku segmenti i tregut të pasurive të paluajtshme në tregun…

Turizëm apo HEC-e?!

Turizëm apo HEC-e në Valbonë janë dy mundësi investimi që po shkojnë në front të kundërt me njëra-tjetrën. Turizmi ka avantazh vetëm natyrën e bukur dhe banorët e zonës, që…

Si po shkatërrohet Valbona

Pas një dimri të vështirë, Mbretëresha e Alpeve Shqiptare që tërheq turistë nga e gjithë bota po i gëzohet ardhjes së pranverës. Poshtë majave me borë, fadromat dhe ekskavatorët kanë…

“Realiteti” virtual për HEC-et

Kompania Gener 2, e cila është aksioneri dhe zhvilluesi i punimeve në HEC-et e Valbonës, aktualisht në faqen e saj zyrtare në internet (http://gener2.al/business-lines/hidrocentrali-qarrishtes-dhe-dragobise-2) jep versionin e saj për punimet…

Shqipëria jashtë dyerve

Nga Deada Hyka Turizmi aktiv në fundjavë është kthyer në një tendencë në Shqipëri. Ngjitjet, ecjet në natyrë dhe barbekjutë janë aktivitetet kryesore. Rrethinat e Tiranës, si dhe Shqipëria Verilindore…

Si po mundohet qeveria të “joshë” investitorët me zero taksa

Ka një seri zhvillimesh që duket se kanë vënë qeverinë “me shpatulla” për muri duke kërkuar me çdo mjet të tërheqë vëmendjen e investitorëve të huaj. Kjo sigurisht ka të…

Investimet, qeveria në kërkim të tokave të lira në bregdet, ngrihet Task Forca

Një vendim qeverie i datës 28 shkurt 2018, sanksionon krijimin e një Task-Force që do të evidentojë të gjithë pasuritë e paluajtshme shtetërore përgjatë bregdetit shqiptar me qëllim investimin në…

Strategjia për turizmin, parashikon 5 resorte me 4 dhe 5 yje deri në vitin 2022

Kur ka një interes në rritje të polakëve, çekëve dhe së fundmi nordikëve drejt Shqipërisë, epiqendra e turizmit është kthyer Golemi. Kjo sepse ka më shumë struktura akomoduese ndërkohë që…

Fshatrat turistikë bekohen me status strategjik

Tre investime janë bekuar së fundmi me statusin “strategjik” duke përfituar nga lehtësitë që ofron kjo kornizë ligjore, ndërkohë që tre të tjerë janë në proces shqyrtimi ose plotësimi dokumentacioni.…

Shqipëria mahnit britanikët

Jemi vërtet të mrekulluar nga Shqipëria. Natyra ishte shumë e bukur, pavarësisht motit. Ishte interesante që t’i shikoje malin dhe detin kaq afër. Rrugët lidhëse të qyteteve ishin kaq të…

“Kemi mbyllur edhe rezervimet për 2019-2020, do të kemi vetëm nordikë”

Flet Blerim Norja, administrator Prestige Resort   Interesi në rritje i të huajve për Golemin ka bërë që investimet në struktura të reja të vazhdojnë. Prestige Resort, ish-Mak Albania, pritet…

Golemi sërish “all inclusive”, zgjatet numri i netëve të qëndrimit

Arbër Shahu, ortak i “Sandy Beach Resort” në Golem dhe administrator i Albturist Albania   Hotelet në zonën e Golemit do të eksperimentojnë sërish me ‘all inclusive’. Arbër Shahu, administrator…

“Si po e përzgjedhin nordikët arredimin dhe kuzhinën, grupe inspektimi çdo dy javë”

Fatos Çerenishti, sipërmarrës, FAFA Resort   Lajmi se pushuesit nordikë kanë vendosur t’i japin një mundësi Shqipërisë, është padyshim një zhvillim pozitiv. Por kjo kategori është edhe më kërkuese. Fatos…

Turizëm me kusht

Sezoni turistik veror, këtë vit do të jetë rreth pesë muaj dhe kjo i atribuohet kontingjentit të pushuesve nordikë që kanë “pushtuar” me rezervime Golemin. Operatorët turistikë shqiptarë shprehen se…

Nordikët, shans i artë për Shqipërinë por që mund të kthehet në vetëvrasje

Flet Rrahman Kasa, Kryetar i Unionit Turistik Shqiptar dhe Menaxher i Happy Tours   Për herë të parë drejt Shqipërisë po vijnë ata që cilësohen si turistë elitarë, të cilët…

Tullumbacja e 5 yjeve

Investimet e vrullshme për ndërtimin e hoteleve me 4-5 yje në Tiranë dhe bregdet, të nxitura nga lehtësitë fiskale të qeverisë, rrezikojnë të krijojnë një flluskë në sektorin e akomodimit…

“Turizmi në 2018, në trend pozitiv. Problem infrastruktura”

Viti 2018 do të vazhdojë ecurinë pozitive në turizëm dhe trendi rritës pritet të jetë i qëndrueshëm jo vetëm në numër, por çka është më e rëndësishme në net-qëndrimi dhe…

“Synojmë tregun aziatik; ja strategjia e 2018”

Edhe për vitin 2018 pritet që sektori i turizmit të jetë i mbarë. Ardit Çollaku, drejtor i Agjencisë Kombëtare të Turizmit thotë se për herë të parë këtë vit, të…