Ekonomia turke kthehet në rritje në tremujorin e tretë, duke u zgjeruar 0.9%

02/12/2019 9:08 AM 0 komente

Ekonomia e Turqisë u rrit 0.9% nga viti në vit, në tremujorin e tretë, në përputhje me pritjet, duke thyer tre të katërtat e njëpasnjëshme të tkurrjes, ndërsa tronditi efektet e recesionit pas krizës së monedhës së vitit të kaluar.

Në krahasim me tremujorin e dytë, Prodhimi i Brendshëm Bruto (PBB) u zgjerua me 0.4% i rregulluar sezonal dhe kalendarik, leximi i tretë pozitiv tremujor në tremujor me radhë, treguan të dhënat e Institutit Turk të Statistikave.

Një sondazh i Reuters parashikon se ekonomia do të zgjerohej 1% nga viti në vit në tremujorin e tretë. Po ashtu parashikoi që ekonomia do të rritet 0.5% në 2019 në tërësi.

Ekonomia e madhe e tregut në zhvillim ka një rekord prej 5% të rritjes, por një rrëshqitje afër 30% në vlerën e liras së vitit të kaluar nxiti inflacionin dhe normat e interesit, ndërsa kërkesa e brendshme ra në rënie.

/REUTERS

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of