Ekspertët bullgarë paralajmërojnë një krizë të re ekonomike

06/09/2019 10:01 PM 0 komente

Ekspertët paralajmërojnë se një krizë ekonomike mund të përfshijë Bullgarinë.

Ekonomia jonë po përjeton pasojat e para të ngadalësimit të ekonomisë globale: tkurrjen e eksporteve, prodhimit dhe investimeve.
Edhe pse punësimi, pagat dhe konsumi vazhdojnë të rriten, statistikat e muajve të fundit nuk janë aq optimistë.

“Emigrimi ka filluar tashmë. Në Bullgari, ne kemi një tkurrje në prodhimin industrial, një tkurrje të eksporteve, që do të shkaktojë ose recesione në vend ose thjesht ngadalësim të rritjes, por tani është shumë herët për ta thënë me saktësi këtë gjë”, tha Lachezar Bogdanov nga Instituti për Ekonominë e Tregut.

“Megjithatë, në çdo rast, Bullgaria do të jetë në gjendje më të mirë sesa ishte në vitin 2008, kur filloi kriza globale financiare, por kjo nuk do të thotë se nuk do të ketë efekte të shpejta dhe të menjëhershme”, tha më tej ai.

Pasojat janë ndier tashmë në tregti dhe në prodhim. Ngadalësimi i ekonomisë kineze, eksportet dhe luftërat tregtare në një shkallë globale gjithashtu detyrojnë ekspertët të paralajmërojnë për një recesion apo madje edhe për një krizë të mundshme.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of