Euro rritet pas stimujve të BQE-së

10/12/2020 3:23 PM 0 komente

Euro u rrit të enjten pasi Banka Qendrore Europiane (BQE) zbuloi masa të reja stimuluese, që ishin gjerësisht në përputhje me pritjet, ndërsa paundi ra pasi bisedimet tregtare pas Brexit u zgjatën në fundjavë me shpresën e një përparimi të papritur.

BQE rriti madhësinë e përgjithshme të Programit të saj të Blerjes së Urgjencës Pandemike me 500 miliardë euro (605,40 miliardë dollarë) në 1.85 trilionë euro dhe zgjati skemën me 9 muaj deri në Mars 2022, me synimin për të mbajtur në nivele të ulëta rekord korsos e huasë.

Ky veprim nuk i befasoi investitorët pasi banka qendrore e kishte bërë të qartë se po bëhej më shumë lehtësim dhe blerjet e bonove, së bashku me lehtësitë e likuiditetit për bankat, do të formonin themelin e çdo përgjigjeje të politikës së bankës.

Euro, e cila ishte rreth 0.1% më e lartë se dollari para njoftimit, u rrit me 0.3%, duke arritur një nivel të lartë prej 1.2118 $.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of