Eurobank Bullgaria shkrihet me Piraeus Bank Bulgaria

16/10/2019 10:56 AM 0 komente
Banka qendrore e Bullgarisë tha se i ka dhënë miratimin Eurobank Bulgaria për të thithur njësinë e saj të blerë kohët e fundit Piraeus Bank Bulgaria.

Eurobank Bullgaria do të marrë përsipër të gjitha pasuritë dhe detyrimet e Piraeus Bank Bulgaria, tha Banka Kombëtare Bullgare (BNB) në një deklaratë vonë të martën.

Aksionarët e dy huadhënësve miratuan bashkimin muajin e kaluar.

Eurobank Bulgaria, e cila vepron nën markën Postbank, përfundoi blerjen e Piraeus Bank Bulgaria nga Banka Piraeus e Greqisë në qershor.

Të dy huadhënësit mbajnë një pjesë të kombinuar tregu prej 11.5% për sa i përket bankingut me pakicë dhe 9% në lidhje me bankingun me shumicë, duke i bërë ata lojtarët e katërt më të madh në të dy segmentet, sipas të dhënave të shpalosura nga rregullatori i konkurrencës në fillim të këtij viti.

Në Nëntor 2018, Eurobank nënshkroi një marrëveshje për blerjen e Piraeus Bank Bulgaria. Vlera e aksioneve të Bankës Piraeus të Bullgarisë është 75 milion euro (82.8 milion dollarë) dhe transaksioni do të ketë një efekt të kufizuar në kapitalin e  Eurobank, thoshte në atë kohë Eurobank Bulgaria.

Në fund të gushtit, Eurobank Bullgaria ishte huadhënësi i pesti më i madh në vend nga aktivet, ndërsa Piraeus Bank Bulgaria ishte e dhjeta, sipas të dhënave të bankës qendrore.

/SEENEWS

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of